مدیریت زنجیره تامین

مدیریت زنجیره تامین


دوره مدیریت زنجیره تامین چه دوره ای است؟ مدیریت زنجیره تأمین چیست ؟ ارتباط فناوری اطلاعات با مدیریت زنجیره ی تامین چیست؟ تفاوت این دوره با دوره های دیگر موسسات چیست ؟ پیش نیاز دوره مدیریت زنجیره تامین چیست؟ اگر در دوره مدیریت زنجیره تامین شرکت کنم چه میشود؟ دوره مدیریت زنجیره ی تامین چگونه دوره ای است ؟ چرا دوره ی مدیریت زنجیره ی تامین فن پردازان را انتخاب می کنیم ؟ پنج فرآیند مدیریت زنجیره تامین چیست؟   دوره مدیریت زنجیره تامین چه دوره ای است؟ برای درک مدی...

توضیحات بیشتر...

امکان پرداخت این دوره بصورت اقساط وجود دارد:

۵۰٪ درصد مبلغ دوره بصورت پیش پرداخت و مابقی طی ۲ مرحله بصورت چک که تا قبل از دریافت مدرک می بایست پرداخت شود.

مدیریت زنجیره تامین

 

دوره مدیریت زنجیره تامین چه دوره ای است؟

برای درک مدیریت زنجیره تامین ابتدا بایستی تعریف درستی از زنجیره ی تامین داشته باشیم. زنجیره تامین ، زنجیره ای است شامل فرآیند تولید یا ارائه ی خدمت از نیاز سنجی تا رضایت مشتری ؛ که از برنامه ریزی و هماهنگ سازی شروع می شود و سپس به سراغ تامین مواد اولیه و بحث تولید می رود، سپس به نحوه ی توزیع و حمل و نقل می اندیشد و در نهایت به تعامل با مشتری می پردازد.

 

همین حالا در دوره مدیریت زنجیره تامین شرکت کنید

 

مدیریت زنجیره تأمین چیست؟

به طور کلی به فرایند برنامه ‌ریزی، کنترل و اجرای عملیات و کارهای مرتبط با زنجیره تأمین در بهترین حالت ممکن مدیریت زنجیره تأمین گفته می شود . این فرآیند شامل تمامی روندهای جابجایی ها و ذخیره ی مواد اولیه،  تامین موجودی در حین  انجام کار و محصول به اتمام رسیده  از زمان شروع عملیات تا پایان آن می باشد . به طور کلی تعریف زنجیره ی تامین عبارتست از ، شبکه ی گسترده ای از فرایند ها ی خاص که هدف از انجام این فرآیندهای گسترده ، تامین کالاهای مورد نیاز و مواد اولیه ی مورد لزوم سازمان بوده که شامل تولید کنند گان ، تامین کنند گان ، توزیع کنند گان ، خرده فروشان و عمده فروشانی بوده که به شکل کاملا هماهنگ و انسجام یافته در راستای رضایت مشتریان و افراد مرتبط با پروژه انجام می شود.
مدیریت زنجیره ی تامین شامل یک سری فعالیتهای نظام مند بیرونی و درونی شرکت است به صورت کاملا تدوین شده و کلی تمامی فعالیت های کسب  کار مربوط به زنجیره ی تامین را هدایت کرده و هدف کلی آن بهینه سازی فرایندها با حداکثر کارایی و حداقل هزینه می باشد .
به شکل کاملا کلی مدیریت زنجیره ی تامین رویکردی به منظور یکپارچه سازی برای کنترل مواد مورد لزوم و برنامه ریزی و همچنین اطلاعات می باشد ،که از گروه تامین کنندگان تا مشتریان ادامه دارد ،به شکلی که در انجام وظایف مختلف در یک سازمان جریان دارد . مدیریت زنجیره ی تامین ، در شکل کاملا اصولی و کلی خود مدیریت موجودی کالا را با تمرکز بر مدیریت عملیات و آنالیز ارتباطات در تمامی سازمان های صنعتی مرتبط می کند .
این رشته در چندین سال گذشته بسیار اهمیت و ضرورت پیدا کرده است . وظیفه ی مدیریت زنجیره ی تامین ، هماهنگ سازی و مدیریت جریان های مختلف موجود در آن می باشد . یکی از موارد مهم مدیریتی و چالش های مدیریتی در این رابطه ، هماهنگ سازی و کنترل جریان های مختلف مواد اولیه درون سازمان و بین چند سازمان می باشد. به منظور دسترسی به این مهم ،بایستی از تکنولوژی ها و ابزارها برای ردگیری موارد مورد لزوم در مسیر مبدا به مقصد و ثبت کلیه ی اطلاعات در هر مرحله می باشد .
زنجیره ی تامین کلیه ی فعالیت های مرتبط با جریانات و تبدیل کالاها از مرحله ی استخراج تا زمان ارایه به بازار و مصرف کننده ی نهایی و همچنین تمامی جریانهای مرتبط با آن را در این پروسه شامل می شود . در مورد جریان کالا ، دو مسئله ی دیگر مطرح می شود که یکی جریان اطلاعات و دیگری جریان اعتبارات و منابع مالی می باشد .امروزه حوزه های مختلفی از اطلاعات به منظور زنجیره ی تامین مورد استفاده و بازرسی قرار می گیرند که از جمله این حوزه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • مدیریت زنجیره ی تامین
  • شبیه سازی زنجیره ی تامین
  • مدیریت ریسک زنجیره
  • پی گیری زنجیره ی تامین
  • مهندسی زنجیره ی تامین
  • برنامه ریزی پیشرفته و کلی زنجیره تامین
  • مدیریت پروژه های زنجیره تامین
  • مدیریت توزیع و شبکه های تامین
  • مدیریت منابع انسانی
  • مدیریت اطلاعات
  • مدیریت ناوگان
  • سامانه اطلاع رسانی زنجیره تامین

 

مدیریت زنجیره تامین

 

در دهه های 60 و 70 میلادی ، کلیه ی سازمانها و ادارات به منظور افزایش توان رقابتی خود با سایر سازمانها ، تلاش کردند که با استاندارد سازی و بهبود فرآیندهای داخلی و درون سازمانی خود ،محصولاتی با هزینه ی کمتر و کیفیت بهتر ارایه کنند. سه نوع جریان مهم در این مقوله وجود دارد که عبارتند از :

  • مواد اولیه
  • اطلاعات / جریان داده
  • پول و هزینه



جریان مواد: موضوع مواد مشتمل بر جريان مستقیم از سمت توليد کننده به سمت مصرف کننده است. این امر از طریق انبارهای مختلفی که در میان توزیع کنندگان، نمایندگی ها و خرده فروشان وجود دارد، انجام می شود. چالش اصلی ما تضمین اینکه مواد به صورت موجودی به سرعت از قسمت های مختلف در زنجیره تامین جریان می یابد.
این اقلام همچنین می تواند از مصرف کننده به تولید کننده برای تعمیر و یا مبادله در جریان باشد. در نهایت، کالاهای تکمیل شده از مشتریان به مصرف کنندگان از طریق سازمان های مختلف جریان می یابد.


جریان اطلاعات: اطلاعات و جریان داده شامل درخواست، سفارش خرید، برنامه های ماهیانه، درخواست تغییرات مهندسی، شکایات کیفی و گزارش عملکرد تامین کننده از طرف مشتری به تامین کننده است. جریان اطلاعات از تولید کننده به مصرف کننده، شامل معرفی شرکت، پیشنهاد، تأیید سفارش خرید، گزارش اقدام، جزئیات ارسال، گزارش موجودی، صورتحساب و غیره می باشد.
برای یک زنجیره تامین موفق، تعامل منظم بین تولید کننده و مصرف کننده ضروری است. در بسیاری از موارد،همواره دیده می شود که شرکای دیگر زنجیره ی تامین اعم از توزیع کنندگان کالا ، خرده فروشان ،نمایندگی ها ، ارایه دهندگان خدمات و ... در کلیه ی شبکه های اطلاعاتی دخیل هستند .
به علاوه بخش های دیگر نیز از سمت مصرف کننده و تولید کننده نیز بخشی از حلقه ی اطلاعات محسوب می شود . توجه داشته باشید که جریان کلی اطلاعات با مشتریان به منظور تولیدات خانگی متفاوت است .


جریان پول: بر اساس صورت حساب های موجود تولید کننده ، کلیه ی مشتریان ،صحت سفارش را بررسی می کنند . اگر صحت صورت حساب ها مشخص شد ، پول از سمت مشتریان به تولید کنندگان مرتبط منتقل می شود . جریان پول از سمت تولید کنندگان به مشتریان به شکل یادداشت های مربوط به بدهی مشاهده می شود . به طور کلی به منظور حصول به یک زنجیره تامین اثر بخش و کارآمد ،بایستی هر سه جریان را با حداقل تلاش مدیریت کنیم. کار دشوار و پیچیده ی مدیریت زنجیره ی تامین این است که مشخص می کند چگونه اطلاعاتی برای تصمیم گیری آخر لازم و ضروریست . بنابر این بایستی با کلیک بر روی یک دکمه تمامی جریانات مشابه قابل مشاهده باشد .

در دهه های 60 و 70 میلادی ، سازمانها به منظور افزایش توان رقابتی و سیستم بهینه ی خود تلاش می کردند تا با رعایت استانداردها و بهبود فرآیندهای داخلی خود قادر باشند محصولی با کیفیت بهتر و هزینه ی پایین تر تولید کنند.
در آن مقطع زمانی مهندسی و طراحی قوی و مناسب و همچنین انجام کلیه ی فرآیندهای تولید انسجام یافته و هماهنگ پیش نیاز رسیدن به تقاضای بازار و نتیجتا کسب سهام بیشتری از بازار داخلی و خارجی بود . به همین دلیل تمامی سازمانها تلاش خود برای افزایش کارآیی و بهینه سازی سطح خدمات و محصولات خود معطوف می کردند .

بعد از گذشت چندین سال از این مقطع زمانی ، در قسمت دوم زمانی دهه ی 80 میلادی ، با تغییر روحیات و سلایق مشتریان و همچنین افزایش ارایه ی الگوهای جدید و انتظارات مشتریان ، سازمان ها به انعطاف پذیری بیشتری در خطوط تولید و توسعه ی محصولات جدید روی آوردند . در دهه ی 90 میلادی ، مصادف با بهبود فرآیندهای تولید و استفاده از الگوهای جدید مهندسی ، مدیران بسیاری از مجموعه ها متوجه شدند که ادامه حضور و تداوم عمر مشتریان  وابسته به میزان انعطاف پذیری و بهبود فرآیندها و استانداردها ، میزان توانایی شرکت ها ، کلیه ی قطعات و مواد، توزیع کنند گان محصولات  می باشد که همواره بایستی ارتباطی بسیار دقیقی با سیاست ها ی توسعه و گسترش بازار داشته باشند. با چنین دیدگاهی ،رویکرد زنجیره ی تامین و مدیریت آن پدید آمد. از نظر دیگر ، با گسترش و توسعه ی سریع فناوری اطلاعات ، در سال های اخیر و سطح وسعت آن در مدیریت زنجیره ی تامین ، این رویکرد ، با روش های کاملا نوین در حال انجام و پیاده سازی می باشد.

مدیریت زنجیره تامین به عنوان یکی از اصول  پیاده‌ سازی کسب‌ و کار الکترونیک در دنیا مطرح است. در رقابتهای جهانی موجود در عصر حاضر باید محصولات متنوع را با توجه به درخواست مشتری در دسترس وی قرار داد. خواست مشتری بر کیفیت خوب و خدمت رسانی سريع موجب افزایش فشارهای بسیاری شده است که قبلا وجود نداشته است، در نتیجه شرکتها بیش از این نمیتوانند به تنهایی از عهده تمامی کارها برآیند. در بازار رقابتی موجود، بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی علاوه بر پرداختن به سازمان و  خود را به مدیريت و نظارت بر منابع و ارکان مرتبط خارج از سازمان نیازمند یافته‌اند .

مساله مهم در یک زنجیره تامین ، مدیریت و کنترل هماهنگ تمامی این فعالیت هاست . مدیریت زنجیره تامین  رویدادی است که این کار را به طریقی انجام میدهد که مشتریان بتوانند خدمت قابل اطمینان و سریع را با محصولات با کیفیت در حداقل هزینه دریافت کنند.
تشدید صحنه رقابت جهانی در محیطی که مدام در حال تغییر است ضرورت واکنش های مناسب سازمان ها و شرکتهای تولیدی ـ صنعتی را دو برابر کرده و بر انعطاف پذیری آنها با محیط نامطمئن خارجی اصرار دارد و سازمانهای امروزی در عرصه ملی و جهانی به منظور کسب جایگاهی مناسب و حفظ آن نیازمند بهره گیری از الگوی مناسب همچون مدیریت زنجیره تامین در راستای تحقق مزیت رقابتی و انتظارات مشتریان هستند.

 

دوره مدیریت زنجیره تامین

 

ارتباط فناوری اطلاعات با مدیریت زنجیره ی تامین چیست؟

استفاده از  تمامی سیستم های موجود در فناوری اطلاعات به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات می تواند اثرات بسیار موثری بر عملکرد شرکت ها به طور مستقیم داشته باشد . به عنوان مثال یک شرکت تولیدی در یافته است که بسیاری از اطلاعات و داده های مربوط به مشتریان به منظور تنظیم و برنامه ریزی تولید مورد استفاده قرار نمی گیرد . بنا به همین دلایل یک تولید کننده مجبور است تا به صورت برنامه ریزی نشده و کاملا ناآگاهانه برای موجودی و تولید خود تصمیم بگیرد . همین شرکت می تواند با نصب و راه اندازی یک سیستم نرم افزاری در زمینه ی مدیریت زنجیره ی تامین ، به گردآوری و تجزیه و تحلیل داده های مرتبط با تقاضا ، تصمیم های بسیار دقیق و اصولی در مورد تولید اتخاذ کند .
در شرایطی که شرکتها از سیستم نرم افزاری مدیریت زنجیره ی تامین استفاده می کنند می توانند حتی موجودی های اقلام خود را به نصف تقلیل دهند . چرا که در این حالت امکان دسترسی به اطلاعات مربوط به تقاضاهای مشتریان میسر بوده و شرکت به جای تصمیم گیری بر اساس حدس و گمان  بر اساس آن اطلاعات و داده ها تصمیم گیری می کند .
همواره اطلاعات و داده های بکر موجود ، رمز اصلی موفقیت زنجیره ی تامین می باشد  ،چرا که مدیریت زنجیره ی تامین قادر می شود که مطابق با تمامی این اطلاعات ،تصمیمات وسیع ی بسیار مهمی در ماموریت ها و دیگر شرکتهای هم پیمان اتخاذ کند.

به صورت کلی اطلاعات عامل اصلی زنجیره ی تامین بوده و می تواند به عنوان عامل اصلی ارتباطی بین داده ها و زنجیره ی تامین قلمداد شود .
نوع داده ها و اطلاعات بسیار بر عملکرد زنجیره ی تامین اثر دارد ،چرا که پایه ای را به وجود میاورد که تمامی فرآیندهای زنجیره ی تامین به درستی عملی شده و بر اساس آنها تصمیم گیری بسیار سریع و راحت می شود .
بدون دارا بودن اطلاعات ، یک مدیر نمی تواند تشخیص دهد که خواسته ی مشتریان چیست و یا اینکه چه مقدار موجودی در انبار است و یا اینکه چه زمانی محصول بایستی تولید بیشتری داشته باشد و یا به شرکت حمل شود.
به طور کلی و خلاصه  یک مدیر بدون در دسترس بودن اطلاعات  فقط می تواند تصمیم گیری کور کورانه کند. بنابراین داشتن اطلاعات  نقطه نظری را در زنجیره تأمین به مدیر می دهد که به او توانایی اخذ تصمیماتی را می دهد که باعث بهبود و سرعت  عملکرد زنجیره تأمین شود.
لذا تمامی مدیران باید بدانند که اطلاعات چگونه ، تجزیه،  تحلیل و گردآوری می شوند .این دقیقا همان نقطه ای است که در زنجیره ی تامین فناوری اطلاعات به کمک مدیریت زنجیره ی تامین می آید.
فناوری اطلاعات  همواره  مانند چشم و گوش (و گاهی اوقات به عنوان بخشی از مغز انسان) عمل کرده و وظیفه ی تجزیه ،تحلیل،  و گردآوری اطلاعات کلی و ضروری برای اتخاذ یک تصمیم خوب و عقلانی را دارد.
فناوری اطلاعات می تواند اطلاعاتی در حجم وسیع و کاملا دقیق را به مدیر انتقال دهد تا وی بتواند به منظور اخذ تصمیم های مهم و اصولی از این اطلاعات استفاده کرده و به آنها عینیت ببخشد .

امکانات آموزشی  دوره مدیریت زنجیره تامین عبارتند از:

 

آموزش: مطالب  دوره مدیریت زنجیره تامین در 100  ساعت به صورت  بسته آموزشی از طریق کتاب و سی دی مالتی مدیا ارائه می گردد که پس از شرکت در آزمون تخصصی ویژه این دوره ارزشیابی صورت میگیرد و موفق به دریافت مدارک معتبر ویژه این دوره می شوید.

محتوای بروز، اصیل و اختصاصی:
محتوایی که در مدیریت زنجیره تامین  ارائه می شود، محتوایی با استانداردهای روز جهانی است که اغلب سرفصل های این دوره ، چه به صورت جامع و چه به صورت تک درس بدون شک در هیچ کجای کشور عزیزمان ارائه نمی شود ؛ موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان افتخار دارد که محتوای آموزشی این مجموعه را تماما بصورت مالتی مدیا(صدا ، تصویر و فیلم) در اختیار شما قرار داده است.

آموزش آنلاین دوره:
در این نوع آموزش شرکت کنند گان با دسترسی آنلاین به محتوای دوره ی آموزشی امکان استفاده از آن را در هر ساعت ازشبانه روز، دارند که این ویژگی را می توان برتری بارزی نسبت به آموزش های حضوری دانست همچنین در پایان دوره دانشپذیران میتوانند به صورت آنلاین و بدون حضور در مجموعه در آزمون دوره شرکت کنند و ارزشیابی شوند.
چشم انداز دوره مدیریت زنجیره تامین
آشنایی با سیستم اطلاعات لجستیک و عارضه یابی مدیریت زنجیره تامین

 

 

تفاوت این دوره با دوره های دیگر موسسات چیست ؟

موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان همواره در تلاش است تا در جهت استانداردهای جهانی آموزشی گام بردارد در همین راستا برخی از امکاناتی که در هر دوره آموزشی قرارداده می شوند عبارتند از:

  • استفاده از فیلم های آموزشی روز دنیا و دوبله توسط موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
  • به روز رسانی محتوای آموزشی هر دوره متناسب با بازار جهانی
  • محتوا یکتا و سر فصل های جامع
  • مشاوره تخصصی از ابتدا تا انتهای دوره
  • محتوای ساده و روش آموزشی شفاف

 

پیش نیاز دوره مدیریت زنجیره تامین چیست؟

تنها با داشتن اطلاعات پایه کامپیوتر و دانش عمومی تقریبا هر کسی میتواند در دوره شرکت نماید. اما پیشنهاد می شود جهت ارتقاء دانش خود و رسیدن به اهداف ویژه در زمینه مدیریت زنجیره تامین در دوره های آموزشی سرپرست ترخیص کالا  نیز شرکت نمایید.
نتیجه ی پایان  دوره مدیریت زنجیره تامین چه خواهد بود ؟
نتیجه ی پایان دوره ارتقای سطح دانش شما در زمینه مدیریت زنجیره تامین  است  که بارز ترین اتفاق می باشد. مهم ترین مباحثی که با گذراندن این دوره به آنها دست خواهید یافت شامل:

  • آشنایی با سیستم اطلاعات لجستیک
  • آشنایی با کسب وکار الکترونیکی در زنجیره تامین
  • آشنایی با عارضه ¬يابي زنجیره تامین
  • آشنایی با برنامه ریزی توزیع و حمل و نقل

از دیگر مزایای شرکت در این دوره استفاده از انواع گواهینامه ملی  و گواهینامه بین المللی  قابل استعلام و مدرک معتبر مورد تایید وزارت علوم ، فناوری ، تحقیقات می باشد .

اگر در  دوره مدیریت زنجیره تامین شرکت کنم چه میشود؟

با پیشرفت روزافزون علم و فناوری و سرعت بالای گسترش علوم در زمینه های مختلف و در کنار آن افزایش مشغله های فردی، همواره بهره گیری از روشی نوین ، آسان و جامع به افراد کمک میکند تا در کمترین زمان و بهترین روش آموزش های لازم را ببینند  و در مسیر موفقیت و پیشرفت گام های لازم را بردارند.

 

پشت هر انسان موفقی می توانید صدها انسان را پیدا کنید که در مسیر موفقیت گام برداشتند ولی به مقصد نرسیدند، و پشت  آنها صدها انسانی که فقط به موفقیت فکر می کنند و هیچ قدمی در مسیر بر نمی دارند و پشت سر آن ها هم باز صدها نفر دیگر هستند که رویای موفق شدن را دارند. این شمایید که باید تصمیم بگیرید جزء کدام دسته باشید.  ده‌ها میلیون‌ انسان در کشور ما و میلیاردها نفر در سراسر جهان حتی کوچکترین اطلاعی از چنین برنامه‌ها و نشستهای پر باری ندارند و به تکرار زندگی روزمره خود میپردازند. پس تا دیر نشده به منظور بهبود سطح فناوری و تکنولوژی در حیطه ی فعالیت های خود و همچنین برای دستیابی به استانداردهای جهانی مدیریت زنجیره ی تامین در دوره ی مدیریت زنجیره ی تامین موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کنید .


دوره زنجیره تامین

 

دوره مدیریت زنجیره ی تامین چگونه دوره ای است؟

هریک از رشته های مدیریتی به صورت کاملا جامع ،  مجزا و اختصاصی برای خود  پایه ، اصول و قوانین واضحی دارند که لازمه ی شناخت و یادگیری  آنها آشنایی با عوامل ، اصول و مبانی اختصاصی  مدیریتی می باشد . دوره ی مدیریت زنجیره ی تامین نیز یکی از این دوره ها ست.
دوره ی مدیریت زنجیره ی تامین ،دوره ای کاملا تخصصی و پیشرفته بوده که کلیه ی مدیران دست اندر کار این زمینه  بایستی به منظور ارتقا و بهبود سطح کیفی مدیریت خود تا حد نسبتا زیادی با مقوله ی مدیریت زنجیره ی تامین و موارد مرتبط با آن آشنایی داشته و از این طریق بتوانند تمامی جنبه های کاری و پروژه ی خود را مدیریت کرده و همواره از اطلاعات کامل زنجیره ی تامین  ، آینده مطلع بوده و برای جلوگیری از سر در گمی و همچنین داشتن آمادگی لازم در موعد مقرر برنامه ای خاص داشته و تمهیدات درستی در نظر بگیرد .
امروزه به منظور نایل شدن به سطوح بالای مدیریتی در زمینه ی تولید و پروژه های تولیدی  ، بایستی به کلیه ی مبانی و اصول و قواعد مدیریت زنجیره ی تامین  اشراف کامل داشته و از آن برای انجام دادن صحیح کار ها ، آمادگی کامل و داشتن اطلاعات صحیح و به روز در زمینه ی موجودی کالا و تمامی اطلاعات  مربوط به تامین استفاده کرد . حال آنکه در این میان تخصصی کردن و همچنین آموزش مهارتها ی ویژه ی مدیریتی در هر زمینه مختص به خود مدیران و همچنین تجهیز آنان به اصول و مبانی اصلی و مهم مدیریت زنجیره ی تامین ، یکی از ملزومات و نیازهای دنیای امروزی می باشد ،لذا شرکت در کلاس های مدیریت زنجیره ی تامین و دوره های آن می تواند پاسخگوی نیاز تمامی مدیران برجسته و فعال باشد، از این جهت شرکت در دوره ی مدیریت زنجیره ی تامین  به کلیه ی مدیران در تمامی سطوح مدیریتی پیشنهاد می شود .

چرا باید دوره مدیریت زنجیره تامین موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان را انتخاب کنیم؟

موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازن با داشتن سابقه ی چندین ساله در زمینه ی آموزش دوره های عمومی و اختصاصی و همچنین اخذ تمامی مجوزهای مورد لزوم از سمت وزارت علوم، فناوری و تحقیقات ،  یکی از معتبر ترین مراکز تخصصی آموزشی بوده و همچنین دارای مجوز لازم از سمت وزارت علوم به منظور اعطای تمامی دوره های آموزشی تایید شده می باشد .
موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان با بهره گیری از دانش اساتید مجرب و زبده و همچنین به کار گیری کلیه متدهای جدید و ... اقدام به برگزاری دوره ی آموزشی مدیریت زنجیره ی تامین  نموده است .  
این موسسه معتبر آموزشی به واسطه ی سابقه ی فعالیت در زمینه ی برگزاری دوره های آموزشی مدیریت زنجیره ی تامین همچنین اعطای مدارک معتبر مورد تایید وزارت علوم ، فناوری و تحقیقات به یکی از برترین موسسات آموزشی تبدیل شده است .
این موسسه آموزشی با بکارگیری اساتید برتر و با سابقه ی حوزه ی مدیریت زنجیره ی تامین موفق به برگزاری دوره های آموزشی مدیریت در زمینه های مختلف و سطوح مختلف با بهترین سطح کیفیت شده است .

کلیه دانش پذیران متقاضی رشته  مدیریت زنجیره ی تامین  با شرکت در دوره های آموزشی این موسسه علاوه بر کسب توانایی و مهارت و همچنین قابلیت های موجود مورد نیاز برای فعالیت در این زمینه موفق به اخذ مدرک مدیریت زنجیره ی تامین می شوند. کلیه ی مدارک دریافت شده از سوی این مرکز مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری می باشد که از درجه ی اعتبار بسیار بالایی برخوردار می باشد.
با توجه به اعتبار مدرک مدیریت زنجیره ی تامین اخذ شده از این موسسه آموزشی ، شانس دانش پذیران برای ورود به بازار کار حرفه ای و استفاده از فرصت های شغلی افزایش پیدا خواهد کرد .  

 

پنج فرآیند مدیریت زنجیره تامین چیست؟

فرایند مدیریت زنجیره تامین به طور کلی پروسه ای است که توسط کلیه ی شرکت های اجرایی  استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که فرایند  زنجیره تامین آنها مقرون به صرفه و کار آمد است. زنجیره تامین، به مجموعه مراحلی گفته می شود که معمولا شرکت ها به منظور تبدیل مواد خام صنعتی و غیر صنعتی به محصول نهایی انجام می دهد. پنج مرحله ی اصلی مدیریت زنجیره تامین در زیر توضیح داده شده است :

 

توسعه (منبع)
پس ازمرحله ی  برنامه ریزی، گام بعدی مدیریت فرایند زنجیره ی تامین مشتمل بر توسعه و یا پیدا کردن منابع است.
در این مرحله، کار اصلی تمرکز بر به وجود آوردن خط ارتباطی قوی با تامین کنندگان مواد اولیه ی خام مورد نیاز به منظور تولید است. این مرحله نه تنها به شناسایی تامین کنندگان قابل اعتماد می پردازد بلکه ، راه های دیگر برنامه ریزی من جمله کلیه ی برنامه ریزیهای مربوط به  حمل و نقل، ارایه و پرداخت محصول را شامل می شود.
کلیه ی شرکت ها نیازمند انتخاب تامین کنندگان به منظور ارسال تولیدات خود و همچنین ارایه ی خدمات مورد نیاز برای توسعه و بهبود محصول خود دارند. بنابراین در این گام از زنجیره ی تامین ، کلیه ی مدیران زنجیره تامین ، نیاز به ایجاد مجموعه ای از مراحل مانند (قیمت گذاری، تحویل و پرداخت) با کلیه ی تامین کنندگان داشته وهمچنین بایستی  معیارهای کنترل و ارتقا بهبود روابط را گسترش دهند .
به طور کلی نهایتا ، مدیران زنجیره تامین بایستی تمامی مراحل فرآیند را به منظور مدیریت موجودی تمامی  اقلام و کالاها ی خود و همچنین ارایه ی خدمات ترکیب کنند، و نتیجه ی این ترکیب ها بررسی و دریافت کالاهای انتقالی ، ارسالی، و  انتقال تمامی این موارد به تأسیسات مربوط به  تولید و همچنین  تأیید پرداخت های تامین کننده می باشد.


دوره مدیریت زنجیره تامین


برنامه ریزی
برنامه ریزی ، مرحله اولیه فرآیند زنجیره تامین، است. تمامی شرکتها به منظور بهبود عملکرد خود نیاز به توسعه ی یک برنامه یا استراتژی خاص دارند تا متوجه شوند که محصولات و خدماتشان ، چگونه نیازهای مشتریان را تامین می کنند . در مرحله برنامه ریزی باید عمدتا روی ارایه ی  استراتژی های خاص  با هدف به حداکثر رساندن سود خالص ، تمرکز کنند. به منظور مدیریت منابع مورد نیاز برای تولید و ارایه ی محصولات و همچنین ارائه خدمات، استراتژی های خاصی  باید توسط شرکت ها طراحی شود. مدیریت زنجیره تامین به طور کلی  بر توسعه و برنامه ریزی مجموعه ای از معیارها و کلاک های خاص  تمرکز می کند.

 

مرحله ی ساخت
گام بعدی در فرآیند مدیریت زنجیره تامین، ساخت  و یا تولید محصولاتی می باشد  که مورد لزوم و تقاضای تمامی  مشتریان  است. در این مرحله، تمامی محصولات طراحی شده ، تولید، تست و نهایتا  بسته بندی می شوند و به منظور مقدمات تحویل هماهنگ می شوند.
در این قسمت ، وظیفه مدیریت زنجیره تامین ، انجام اقدامات لازم به منظور طراحی و   برنامه ریزی تمامی فعالیت های مورد نیاز برای تولید اقلام ، تست آنها ، بسته بندی و آماده سازی به منظور تحویل است.  به علت اینکه شرکت ها می توانند در این مرحله  سطح کیفی و خروجی تولیداتشان  و همچنین بهره وری کارگران را ارزیابی کنند، این مرحله به عنوان مهم ترین واحد ارزیابی  و کنترل کیفیت در زنجیره تامین در نظر گرفته می شود.

ارسال
مرحله چهارم مدیریت زنجیره ی تامین مرحله ارسال است. در این مرحله، تمامی محصولات  مورد لزوم توسط تامین کننده  به مشتریان  ارسال می شود. چون در این مرحله تمامی سفارشات مشتریان  پذیرفته شده وموعد تحویل آنها برنامه ریزی می شود.

برگشت
مرحله نهایی مدیریت زنجیره تامین به عنوان برگشت شناخته می شود. دراین مرحله، کلیه ی کالاهای آسیب دیده یا معیوب توسط مشتریان  به تامین کنند گان  بازگردانده می شود. در این مرحله ، شرکت ها  و تامین کنندگان بایستی  به درخواست های مشتریان پاسخ داده  و به کلیه ی  شکایات رسیدگی کنند.

 

 

همین حالا در دوره مدیریت زنجیره تامین شرکت کنید

برگزارکننده: موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
ثبت نام و افزودن گواهینامه ها

سرفصل دوره مدیریت زنجیره تامین

  • زنجیره تأمین    
  • معرفی زنجیره تأمین    
  • راهبردهای زنجیره تأمین    
  • زنجیره ارزش    
  • ارزش چیست    
  • ارزش و زنجیره ارزش    
  • مزیت رقابتی    
  • مدل زنجیره ارزش Value chain    
  • همگام‌سازی ارزش و تأمین    
  • کسب مزیت رقابتی با کاهش قیمت    
  • کسب مزیت رقابتی با ویژگی یا کیفیت خاص (تفکیک)    
  • ایجاد مزیت در هزینه براساس زنجیره ارزش    
  • رفتار هزينه ها    
  • شباهت‌ها و تفاوت‌های بین زنجیره‌ی تأمین و زنجیره‌ی ارزش    
  • مدیریت مؤثر زنجیره تأمین و یکپارچگی    
  • یکپارچگی زنجیره تأمین    
  • تحولات مدیریت زنجیره تأمین    
  • اهداف زنجیره تأمین
  • عوامل سوق دهنده سازمان ها به سوی مدیریت زنجیره تأمین    
  • فرایند‌های اصلی زنجیره تأمین     
  • مبانی مدیریت زنجیره تأمین    
  • پنج سطح عملکرد مدیریت زنجیره تأمین    
  • فازهاى اصلى مدیریت زنجیره تأمین    
  • زنجیره تأمین معکوس    
  • معرفی زنجیره تأمین معکوس    
  • اهداف زنجیره تأمین معکوس    
  • اهمیت زنجیره تأمین معکوس    
  • طراحی زنجیره ی تأمین معکوس    
  • چالش‌های پیش روی زنجیره تأمین معکوس    
  • اصول نظام مدیریت زنجیره تأمین    
  • عملکرد زنجیره تأمین و فرایندهای تدارکاتی    
  • اندازه گیری عملکرد در زنجیره تأمین    
  • زنجیره تأمین و کیفیت خدمات    
  • فازهای تصمیم گیری در زنجیره تأمین    
  • زنجیره تأمین و تدارکات کالا    
  • فرآیندهای اصلی    
  • امکانات کلیدی    
  • نمونه گزارشات    
  • بهبود بخشی در زنجیره تأمین    
  • مدل مرجع عملیات زنجیره تأمین SCOR    
  • تعریف مدل اسکور    
  • تاریخچه مدل اسکور    
  • مفهوم فناوري اطلاعات    
  • حوزه هاي کاربرد فناوري اطلاعات    
  • نقش فناوري اطلاعات در مدیریت زنجیره تأمین    
  • فواید اطلاعات در زنجیره تأمین     
  • IT و تجارت الکترونیک در زنجیره تأمین    
  • مدیریت زنجیره تأمین و تجارت الکترونیک    
  • قوانین اجراي زنجیره هاي تأمین الکترونیکی    
  • تأثیرتجارت الکترونیک بر زنجیره هاي تأمین    
  • مزایای تجارت الکترونیک    
  • معایب تجارت الکترونیک    
  • استانداردهای شناسایی کالا در زنجیره تأمین    
  • مدیریت زنجیره تأمین سنتی و الکترونیکی    
  • نقش GS1 در شناسایی و ردیابی کالاها در زنجیره تأمین    
  • مزایای استفاده از استانداردهای GS1 در زنجیره تأمین    
  • موجودی در زنجیره تأمین    
  • مدیریت موجودی در زنجیره تأمین    
  • نقش موجودی    
  • مدل های بهینه سازی و طراحی شبکه در زنجیره تأمین    
  • طراحی شبکه و راهبردهای توزیع در زنجیره تأمین   
  • پیش بینی تقاضا در زنجیره تأمین    
  • پيش بيني تقاضا در زنجيره تأمين      
  • مشکلات زنجیره تأمین    
  • اثر شلاق چرمیbullwhip    
  • نقاط قوت ضعف زنجیره تأمین
  • ضعف‌ها و مشکلات زنجیره تأمین کالا در کشور ما