مدیریت برنامه ریزی تحصیلی

مدیریت برنامه ریزی تحصیلی


دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی چه دوره ای است؟ رشته برنامه ریزی تحصیلی بر چه مباحثی تمرکز دارد؟ معنای برنامه ریزی تحصیلی چه می باشد؟ مباحث آموزشی دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی چه می باشد؟ مزایای حضور در دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی چه می باشد؟ انواع شیوه های آموزشی معلم محور و دانش آموز محور چه هستند و هرکدام چه مزایایی دارند؟ اصول طراحی یک برنامه ریزی تحصیلی موفق چه می باشد؟ دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی چه دوره ای است؟ برنامه ریزی تحصیلی فرایندی پیچیده می باشد ک...

توضیحات بیشتر...

امکان پرداخت این دوره بصورت اقساط وجود دارد:

۵۰٪ درصد مبلغ دوره بصورت پیش پرداخت و مابقی طی ۲ مرحله بصورت چک که تا قبل از دریافت مدرک می بایست پرداخت شود.

دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی چه دوره ای است؟

برنامه ریزی تحصیلی فرایندی پیچیده می باشد که در حقیقت نتایج آموزش، ارزیابی، محتوا و برنامه آموزشی ضروری، برای دانش آموزان در کل فرایند یادگیری را هدف کار خود قرار می دهد. موسسه آموزش عالی فن پردازان، دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی را برای افرادی که به دنبال ایجاد روش های آموزشی عالی برای دانش آموزان خود هستند، طراحی کرده است. برنامه ریزی تحصیلی باید روی محتوای آموزشی با کیفیت تمرکز داشته باشد و این امکان را فراهم کند تا بتوان آموخته های دانش آموزان را با توجه به استاندارد های آن برنامه تحصیلی، مورد سنجش قرار داد.

نحوه ساختار بندی یک برنامه تحصیلی و نحوه اجرای آن به مدارس و معلمان بستگی دارد. در این دوره می توانید با اهداف، مزایا و نحوه مدیریت و کاربرد اصولی یک برنامه ریزی تحصیلی موفق به خوبی آشنا شوید. در یک برنامه ریزی تحصیلی موفق معلمان، برنامه ریزان و دانش آموزان در قلب کار قرار دارند و رابطه میان آن ها با پاسخ دادن به پرسش های زیر شکل خواهد گرفت:

  • اهداف آموزشی چه می باشند؟
  • نتایج آموزش چه هستند؟
  • نحوه ارزیابی به چه صورت است؟
  • محتوای آموزشی باید شامل چه موضوعاتی باشد؟
  • استراتژی های آموزشی استفاده شده چه می باشند؟
  • رابطه میان این موارد چگونه است؟

مدرک مدیریت برنامه ریزی تحصیلی

نتایج یادگیری می تواند جزئیات و چهارچوب ارزیابی، یادگیری و محتوا را برای شما مشخص کند. نتایج یادگیری در واقع معرف توانایی دانش آموز در تکمیل دوره ای خاص می باشد. ارزیابی ها نیز میزان موفقیت دانش آموز در رسیدن به اهداف آموزشی را مشخص می کند و یادگیری و محتوا هم به دانش آموز در رسیدن به این نتایج کمک می کند.
توسعه و طراحی یک برنامه ریزی تحصیلی برای دانش آموزان امری ساده نمی باشد و نیازمند دانش و مهارت هایی خاص است. با رشد فناوری های آموزشی و تنوع زیاد دانش آموزان ، مربیان باید مطابق با این موضوعات پیش روند. با مدیریت برنامه ریزی تحصیلی مربیان و دانش آموزان می توانند برای موفقیت طولانی مدت خود برنامه ریزی کنند.

رشته برنامه ریزی تحصیلی بر چه مباحثی تمرکز دارد؟

تقویت دانش و آموزش یکی از فاکتور های کاهش فقر و افزایش رشد اقتصادی می باشد و برنامه ریزی تحصیلی شالوده آموزشی است که هدف آن دست یابی به نتایج آموزشی با کیفیت تر است. برنامه ریزی تحصیلی، انتخاب هدفمند دانش، مهارت ها و ارزش هایی است که مسیر آموزش، یادگیری و ارزیابی را تعیین می کند و به سوالاتی مانند: دانش آموزان چرا، چگونه، چه زمان و چه چیزی را فرا می گیرند؟ پاسخ می دهد. برنامه ریزی تحصیلی به عنوان یک توافق نامه اجتماعی و سیاسی در نظر گرفته می شود و منعکس کننده دیدگاه های متداول جامعه می باشد و بر نیاز های محلی، ملی و جهانی توجه ویژه دارد. به عبارت دیگر برنامه ریزی تحصیلی اهداف آموزشی جامعه را هدف قرار می دهد و همزمان در تصمیم گیری های عمومی و مشاوره با متخصصین مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی یک برنامه ریزی تحصیلی با حضور مربیان، مدرسان، مدیران، متخصصان و در سطح گسترده تر یک جامعه تعیین می شود. پیچیدگی های طراحی یک برنامه درسی و مسائلی که در آن پیش می آید می تواند نحوه آموزش، فراگیری و ارزیابی را مشخص کند. از آنجایی که طراحی برنامه ریزی تحصیلی هم تحت تاثیر قوانین و نیاز های شهری و کشوری می باشد و هم جنبه بین المللی دارد، رویکرد های طراحی و مدیریت آن از اهمیت ویژه ای برخوردارند؛ زیرا یک برنامه ریزی تحصیلی مهارت ها، دانش و ارزش هایی را به دانش آموزان آموزش می دهد که برای داشتن یک زندگی موفق ضروری است. این موفقیت می تواند در سطح کشوری باشد و یا حتی تاثیر بین المللی داشته باشد. بنابراین دولت ها می دانند که که برای داشتن یک کشور توسعه یافته و موفق در تمام زمینه ها، باید دانش آموزان شان را آموزش دهند نه اینکه آن ها را بدون کسب مهارتی خاص در محیط اجتماعی پر تنش به یک باره رها کنند. برای دستیابی به این هدف، برنامه ریزان باید به سوالات زیر با دقت پاسخ دهند:

  • چه دانش، مهارت و ارزش هایی باید در برنامه تحصیلی گنجانده شود؟
  • آیا این مهارت، دانش و ارزش ها باعث بهتر شدن سطح زندگی دانش آموزان در آینده می شود؟
  • آیا این برنامه ریزی تحصیلی جواب گوی نیاز های جامعه و افراد می باشد؟
  • چطور باید ضمن ارائه محتوای کاربردی در دانش آموزان اشتیاق یادگیری ایجاد کرد؟

توسعه توانایی ها و قابلیت های دانش آموزان مانند تفکر انتقادی و تفکر خلاقانه به ترکیب این سه حوزه یادگیری (دانش، مهارت و ارزش ها) بستگی دارد.

دانش: واژه دانش به محتوای دانشی اشاره دارد که هم جنبه عملی و هم نظری دارد مانند اینکه فرد بگوید من می دانم که ...

مهارت: مهارت ها به دانش مرحله ای اشاره دارند و برای مثال شامل دانش شناختی و غیر شناختی، مهارت های سخت و نرم می باشد، مانند اینکه فرد بگوید من می دانم چگونه ...

ارزش: ارزش ها به دانش گرایشی اشاره دارند و شامل گرایش های اخلاقی، انگیزشی و ارتکابی می باشند.

برنامه ریزی تحصیلی را می توان به عنوان رهنمون هایی برای مدرسانی تعریف کرد که بر اساس آن باید استاندارد های مبتنی بر همان برنامه ریزی تحصیلی را دنبال کنند. زمانی که معلمان برنامه درسی خود را تنظیم می کنند باید مراقب مواردی مانند نحوه ارزیابی کلی برنامه تحصیلی، به منظور تناسب آن با نیاز های دانش آموزان و در دسترس بودن منابع آموزشی و استاندارد های آموزشی، باشند. می توان رهنمون های این برنامه تحصیلی را به منظور کسب اطمینان از اینکه دانش آموزان ناتوان هم محتوای آموزشی مشابهی با دانش آموزان دیگر دریافت می کنند، استفاده کرد. مزایای این رهنمون ها به شرح زیر می باشد:

  • به معلمان کمک می کند شیوه های آموزشی شان را بهبود بخشند
  • به برنامه ریزان کمک می کند برای تمام دانش آموزان، من جمله دانش آموزانی با ناتوانی های خاص، برنامه تحصیلی مشابهی فراهم کنند و بررسی کنند که آیا برنامه موجود نیاز به تغییرات و اصلاحات دارد یا خیر
  • به کمک آن معلمان می توانند به طور فعالانه برای آموزش خود برنامه ریزی کنند.

همین حالا در دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی شرکت کنید

اما چطور باید از این رهنمون ها در سیستم آموزشی استفاده کرد؟ بسیاری از معلمان درباره نحوه کمک به دانش آموزان برای فراگیری هرچه بهتر محتوای آموزشی نگران می باشند. با حضور در دوره مدیریت برنامه ریزی درسی به خوبی با استراتژی ها و رهنمون هایی آشنا می شوید که می توانید از آن ها به نحو تاثیر گذاری در آموزش خود استفاده کنید. این رهنمون ها مانند یک پشتیبان در درک کامل دانش آموزان از محتوای آموزشی می باشند. به طور کلی با مدیریت برنامه ریزی تحصیلی، معلمان یاد می گیرند در برنامه ریزی های درسی شان استراتژیک تر عمل کنند.

معنای برنامه ریزی تحصیلی چه می باشد؟

گواهینامه مدیریت برنامه ریزی تحصیلی

در سراسر جهان عبارت برنامه ریزی تحصیلی با معانی مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی از کشور ها برنامه ریزی تحصیلی یک معنای جامعی دارد که نه تنها موضوع آموزش، بلکه رابطه میان موضوعات، روش های آموزشی و تمام جوانب مدرسه داری و آموزشی را شامل می شود. در دیگر کشور ها این عبارت معنای اختصاصی تر دارد و به دوره های آموزشی خاصی اتلاق می شود.

به طور کلی برنامه ریزی تحصیلی را این گونه می توان تعریف کرد: این برنامه ترکیبی از موضوعاتی است که در طول سال تحصیلی و سال های متوالی پس از آن فرا می گیرند و در آن مهارت هایی قرار دارد که به صورت مرحله ای و سلسله مراتبی دانش آموزان به تدریج با آن ها آشنا می شوند. این مراحل همان سال ها و ترم های تحصیلی می باشند و در نتیجه ، هر مرحله از یادگیری در یک سن خاصی برای دانش آموزان به وقوع می پیوندد. برنامه ریزی های تحصیلی دیگری هستند که به عنوان مکمل برای این برنامه کلی، عمل می کنند و به عنوان یک پشتیبان برای مراحل یادگیری دانش آموزان به کار می روند. برنامه تجربی نیز برای ارزیابی نتایج یادگیری دانش آموزان اجرا می شود و این برنامه به ارزیابی تاثیر برنامه تحصیلی، رویکرد های آموزشی، برنامه های تحصیلی مکمل و به طور کلی محیط آموزشی می پردازد. همچنین در بر دارنده نتایج برنامه ریزی شده و برنامه ریزی نشده می باشد.

مباحث آموزشی دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی چه می باشد؟

در این دوره موضوعاتی نظیر روانشناسی تربیتی، برنامه ریزی درسی، ویژگی های یادگیری، اهداف آموزشی و مشاوره تحصیلی به دانش پذیران آموزش داده می شود. از جمله مباحثی که در مدیریت برنامه ریزی تحصیلی از اهمیت برخوردار است موضوعاتی نظیر تاثیر فلسفه، تاریخ و روانشناسی بر روش های برنامه ریزی تحصیلی می باشد. در این بخش به توضیح کوتاهی درباره هر کدام می پردازیم:

  1. تاثیر فلسفه بر برنامه ریزی تحصیلی: معلمان، برنامه ریزان و مدرسان باید با فلسفه هایی آشنا باشند که برای برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی برنامه های تحصیلی ضروری هستند. فلسفه ای که آن ها به کار می گیرند، به آن ها کمک می کند اهداف شان را در مدرسه، موضوعات مهم آموزشی و شخصیت های مختلف دانش آموزان و همچنین نحوه ارزیابی آن ها را مشخص کنند. علاوه براین فلسفه یک سری راه حل هایی برای مشکلاتی دارد که برنامه ریزان و معلمان می توانند از آن ها بهره گیرند. فلسفه هر فرد، بیانگر تجارب زندگی شخصی، اجتماعی و اقتصادی او، باور ها و اعتقاداتش و البته میزان تحصیلات او می باشد. فلسفه آموزش و پروش نیز شناسایی مسیر صحیح زندگی می باشد.
  2. تاثیر تاریخ بر برنامه ریزی تحصیلی: تاریخ یک کشور می تواند تاثیر چشم گیری روی سیستم آموزشی آن و نوع برنامه ریزی تحصیلی گذارد. بنابراین در بیشتر کشور ها اهداف آموزشی، اصول یادگیری و محتوای آموزشی مبتنی بر تاریخ کشور می باشد.
  3. تاثیر روانشناسی بر برنامه ریزی تحصیلی: برنامه ریزی تحصیلی از روانشناسی هم، تاثیر پذیرفته است. روانشناسی می تواند درباره فرایند های آموزشی و یادگیری اطلاعات بسیار جامعی در اختیار معلمان و برنامه ریزان قرار دهد. همچنین به کمک روانشناسی می توانید با روش های سازمان دهی برنامه تحصیلی آشنا شوید که برای دست یابی دانش آموزان به اهداف آموزشی خاص کمک می کند و تعیین کننده میزان اطلاعاتی است که می توان در محتوا های آموزشی وارد کرد.

موارد زیر اشاره به برخی از نظریه های روانشناسی در فرایند یادگیری دارند که بر تدوین برنامه ریزی تحصیلی تاثیر گذار می باشند:

رفتارگرایی
آموزش و پرورش در قرن بیستم تحت تاثیر مکتب رفتارگرایی بود. کسب مهارت در یک کار و حرفه ای خاص، هم در این دوران از اهمیت ویژه ای بر خوردار بود. بنابراین روند فراگیری، به صورت پلکانی و سلسله مراتبی، برنامه ریزی شده بود. در این مکتب استفاده از تمرین و تکرار بسیار تاکید شده است. به همین دلیل بیشتر روانشناسان آموزشی، از این مکتب دائما استفاده می کنند. به همین دلیل بیشتر آن ها نسبت به استفاده از آن در شک و تردید می باشند اما نمی توان تاثیر آن را روی سیستم آموزشی نادیده گرفت.
روانشناسی شناختی
نظریه های روانشناسی شناختی بر فرایند پردازش اطلاعات در افراد تمرکز دارد و نحوه تفکر آن ها را نظارت و ارزیابی می کند. اصلی ترین پرسش هایی که روانشناسان شناختی به آن پاسخ می دهند سوالات زیر می باشد:

  • فراگیران چطور اطلاعات را پردازش و ذخیره می کنند؟
  • فراگیران چطور داده ها را بازیابی می کنند و از آن ها نتیجه گیری می کنند؟
  • فراگیران چه مقدار اطلاعاتی را می توانند در یک لحظه دریافت کنند؟

روانشناسان شناختی مبتنی بر باورهای شان، مهارت های حل مساله و تفکر را آموزش می دهند و از تفکر انعکاسی، تفکر خلاقانه، تفکر شهودی و یادگیری اکتشافی در شیوه های آموزشی شان، استفاده می کنند.

روانشناسی انسان گرایانه
روانشناسی انسان گرایانه از نظریه گشتالت بر گرفته شده است. این روانشناسان تمرکز خود را روی توسعه پتانسیل های انسان معطوف کرده اند. در این نظریه، برنامه ریزی تحصیلی، یک فرایند در نظر گرفته می شود و آن را به چشم محصول نگاه نمی کنند، همچنین بر نیاز های شخصی تاکید می کند و به تفسیر معانی روانشناسانه و موقعیت های محیطی می پردازد. به طور خلاصه برنامه ریزی تحصیلی با تاکید بر روانشناسی انسان گرایانه به ارزیابی دانش آموزان می پردازد و آن ها را انسان هایی در نظر می گیرد که تحت تاثیر بیولوژی، فرهنگ و محیط زندگی شان می باشند و مانند ماشین و حیوان نیستند. یک برنامه ریزی تحصیلی بسیار پیشرفته و مفهومی که می تواند پتانسیل های بشر را تقویت کند باید در همین راستا باشد. معلمان نه تنها به آموزش و پرورش افکار می پردازند بلکه قلب ها را نیز تربیت می کنند.

جامعه شناسی و برنامه ریزی تحصیلی
یک رابطه جامع و کامل بین جامعه و برنامه تحصیلی وجود دارد، زیرا مدارس در بطن جوامع قرار دارند. با وجود این که مدارس موسسات رسمی می باشند که به آموزش و پرورش افراد می پردازند، بخش های دیگری هم در جامعه می باشد که بر روش فکری افراد تاثیر می گذارد و به نوعی افراد را آموزش می دهد مانند، خانواده دوستان و البته خود جامعه به عنوان یک کل. به دلیل خاصیت پویایی جامعه، هر روز با پیشرفت هایی مواجه هستیم و باید یاد بگیریم چطور خود را با آن ها تطبیق دهیم. اما مدارس باید این تغییرات را نه تنها در سطح کشوری بلکه در سطح جهانی هم در نظر گیرند و دانش آموزان را به گونه آموزش دهند که بتوانند به خوبی با آن ها تطبیق پیدا کنند. در نتیجه مدارس باید با تفکر درباره نوآوری ها و تغییرات، دانش آموزان را با استفاده از رویکرد های آموزشی نوین، استفاده از اینترنت و آموزش های دیجیتال، آماده حضور در جامعه کنند.

با این وجود احساس می شود، کشور ها باید برنامه تحصیلی داشته باشند که منعکس کننده فرهنگ و انتظارات هویت ملی آن جامعه باشد. فرقی نمی کند افراد چقدر از هم دور باشند، این وظیفه کشور ها است که مطمئن شوند مدارس اهداف آموزشی مطابق با اصول شهروندی را دنبال می کنند. بدین منظور در وهله اول برنامه ریزان و مدرسان باید از خود بپرسند:

  • چرا باید تاریخ، فلسفه، روانشناسی و ریاضی بخوانیم؟
  • چرا رده بندی سال های تحصیلی از کودکستان تا دبیرستان است و چرا بیشتر آموزش ها به زبان مادری می باشد؟
  • چه نیازی به تحصیلات عالیه می باشد؟

این پرسش ها می تواند به تغییراتی که قرار است در آینه نزدیک روی دهد، پاسخ در خور و مناسبی دهد، بنابراین خود را برای تغییراتی که ممکن است در آموزش پدید آید آماده کنید.

مزایای حضور در دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی چه می باشد؟

داشتن یک برنامه های تحصیلی تاثیر گذار باعث می شود، معلمان به سمت مسیر آموزشی صحیح هدایت شوند، همچنین به کمک آن دانش آموزان را از مسئولیت های یادگیری شان مطلع می کند. اگر برنامه های تحصیلی تاثیر گذار باشد، می تواند اهداف یادگیری، نحوه فراگیری مطالب و نحوه تقویت روند یادگیری را نشان دهد. لازم به ذکر است که فعالیت های کلاسی باید مطابق با اهداف آموزشی باشد بنابراین این برنامه های تحصیلی می توانند به دانش آموزان در به خاطر سپاری اطلاعات کمک کنند. دروس باید بتوانند از دانش آموزان، فراگیرانی فعال بسازند. زمانی که معلمان برنامه های تحصیلی تاثیر گذار مطابق با برنامه ریزی تحصیلی تدوین کنند، می توانند آموزش هدفمند تری داشته باشند و به جای اینکه در پایان روز با خستگی زیاد به منزل روند، بار کاری خود را به طرز معقولی کاهش دهند. از طرفی با این کار معلمان اهداف کاری شان را به خوبی می دانند و می توانند در مسیر درست برنامه ریزی تحصیلی قرار گیرند و از اعتماد به نفس و راحتی بیشتری در روند آموزش برخوردار شوند.

زمانی که یک معلم برای آموزش خود برنامه ریزی داشته باشد می تواند مدت زمان یادگیری دانش آموزان را به خوبی مدیریت کند. با ارائه برنامه های تحصیلی، معلمان می توانند برای فعالیت های کلاسی برنامه ریزی کنند که می تواند به تقویت دانش و مهارت های فرا گرفته شده دانش آموزان کمک کند. با این کار دانش آموزان در روند یادگیری شرکت می کنند و نسبت به موضوعات آموزشی علاقه مند می شوند. اگر دانش آموزان به درس بی علاقه باشند، بی نظمی و هرج و مرج کلاس را فرا می گیرد. بنابراین برنامه های تحصیلی را می توان یک عامل بر قراری نظم و انضباط در کلاس معرفی کرد. زمانی که دانش آموزان در فرایند یادگیری شرکت می کنند، زمانی برای بی نظمی نخواهند داشت. از فاکتور های مهم دیگر، استفاده از تکنولوژی در کلاس های درس امروزی می باشد. دانش آموزان علاقه زیادی به فناوری های به روز دارند و استفاده از آن ها در روند آموزشی می تواند در آن ها علاقه و انگیزه بسیاری به وجود آورد.

با همه این ها، مهم ترین امر برای تمام معلمان و دانش آموزان این است که حتما برنامه تحصیلی داشته باشند. اهداف این برنامه باید به سادگی مشخص باشد تا به کمک آن معلمان دقیقا بدانند باید چه مباحثی را تدریس کنند و دانش آموزان نیز بدانند باید مسئول یادگیری چه مواردی باشند. فعالیت های اجرا شده در کلاس باید با اهداف این برنامه تحصیلی هم سو و منطبق باشد. با یک برنامه تحصیلی تاثیر گذار، مدرسان و دانش آموزان می دانند که در چه مسیری باید حرکت کنند و همین امر باعث می شود در مسیر تحصیل و آموزش موفق باشند.
حقیقت این است که با مواجه شدن با چالش های آموزش، نیازی به اصلاح و یا تغییر آموزش نمی باشد، تنها کافی است برنامه تحصیلی را تغییر دهید. کلید این تغییر استاندارد سازی آموزش نمی باشد، بلکه باید بتوانید آن را شخصی سازی کنید و به روش خود به هوش و استعداد دانش آموزان دست پیدا کنید و آن ها را در محیطی قرار دهید که برای یادگیری از خود اشتیاق نشان دهند و به طور طبیعی بتوانند اهداف صحیح خود را دنبال کنند.

اینفوگرافیک دوره آموزش مدیریت برنامه ریزی تحصیلی

همین حالا در دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی شرکت کنید

انواع شیوه های آموزشی معلم محور و دانش آموز محور چه هستند و هر کدام چه مزایایی دارند؟

دوره آموزش مدیریت برنامه ریزی تحصیلی

شیوه های آموزشی می توانند معلم محور یا دانش آموز محور باشند. در گذشته بیشتر از روش های آموزشی معلم محور استفاده می شد که معلم در آن مسئول تمام مراحل آموزش بود و دانش آموزان فقط باید به دستور العمل های معلم گوش می کردند، تمرین های خاص را حل می کردند و توسط معلم عملکرد شان ارزیابی می شد. در مدل دانش آموز محور، آموزش سطح بندی می شود به گونه ای که بخشی از آن بر عهده معلم و بخش دیگر آن بر عهده دانش آموزان می باشد. با این کار دانش آموزان با مسئولیت پذیری در شیوه های آموزش و برنامه ریزی تحصیلی آشنا می شوند. مدل دانش آموز محور شامل مزایای زیر می باشد:

دانش آموزان در روند یادگیری حضور فعال تری خواهند داشت
دانش آموزان تقویت شده می توانند آنچه واقعا به عنوان استعداد در آن ها نهفته است را بروز دهند. آن ها می توانند مسئول فرایند آموزش خود باشند و ایده های شان را با آزادی بیشتری بیان کنند. این روش باعث می شود دانش آموزان در کنار تجربه آموزش و یادگیری، خلاقیت، مسئولیت و جواب گویی بیشتری در فرایند آموزش داشته باشند.

روحیه همکاری در بین دانش آموزان تقویت می شود
یکی از ویژگی های بارز مدل دانش آموز محور، تقویت مهارت های ارتباطی و رواج همکاری در میان دانش آموزان می باشد. مدل دانش آموز محور بر این باور است که، دانش آموزان مدل های یادگیری متفاوتی دارند و اطلاعات را با سرعت متفاوتی دریافت می کنند. به همین دلیل انواع روش های یادگیری در این مدل آموزشی گنجانده شده است که هم آموزش های فردی را پوشش می دهد و هم آموزش های گروهی.

روابط میان دانش آموزان و معلم صمیمی تر می شود
به جای آموزش به دانش آموزان، معلمان باید وظیفه راهنمایی و تسهیل فرایند یادگیری دانش آموزان را داشته باشند. پشتیبانی های معلم از دانش آموزان، ارائه نظرات، پاسخ گویی به پرسش های آن ها، ارزیابی روند پیشرفت شان، ارائه پیشنهادات و حل چالش های آن ها از وظایف معلمان در این مدل آموزشی می باشد و باعث می شود فراگیران رابطه نزدیک تری با معلم خود داشته باشند و احساس راحتی بیشتری کنند.

چرا باید در دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی موسسه آموزش عالی فن پردازان شرکت کنید؟

موسسه آموزش عالی فن پردازان با بهره مندی از اساتید مجرب در رشته مدیریت برنامه ریزی تحصیلی توانسته است فرصت عالی برای دانش پذیرانی فراهم کند که به دنبال کسب مهارت و تخصص در مدیریت برنامه ریزی تحصیلی می باشند. با توجه به اهمیت آموزش، مدارس، معلمان و برنامه ریزان باید در جهت به روز رسانی دانش خود و تطبیق هرچه بیشتر مطالب و محتوای آموزشی با نیاز ها و تغییرات جامعه و خصوصا جامعه جهانی، تلاش کنند. از جمله مسیر هایی که افراد مسئول می توانند در این کار موفق شوند، حضور در کلاس مدیریت برنامه ریزی تحصیلی می باشد. با شرکت در دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی می توانید از مزایای زیر بهره مند شوید:

  • مدرک ارائه شده در پایان این دوره قابل ترجمه رسمی دادگستری می باشد، بنابراین افرادی که تمایل به ادامه کار و تحصیلات در خارج از کشور را داشته باشند، می توانند از مزایای آن استفاده کنند.
  • ضمن اینکه، این گواهینامه مورد تایید وزارت علوم و فناوری می باشد که یک ویژگی مثبت در ادامه کار حرفه ای تان می باشد.
  • شیوه های آموزشی این دوره ترکیبی از روش های شنیداری، دیداری و عملی می باشد که یک تجربه آموزشی خاص برای دانش پذیران خود فراهم کرده است.
  • علاوه بر این ها از سراسر کشور می توانید نسبت به خریداری بسته های آموزشی این موسسه اقدام کنید و درب منزل تان آن را دریافت کنید.
  • تیم متخصص و پشتیبان ما نیز در تمام مراحل آموزش شما، با صبر و حوصله آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.

اصول طراحی یک برنامه ریزی تحصیلی موفق چه می باشد؟

برنامه تحصیلی، قلب استراتژی های مدارس می باشد و برای رسیدن به نتایج عالی در آموزش دانش آموزان بسیار ضروری می باشد. درحالی که برخی از مدارس ترجیح می دهند از برنامه های سراسری استفاده کنند، برخی دیگر ترجیح می دهند شخصا نسبت به تدوین برنامه ریزی تحصیلی اقدام کنند به گونه ای مطابق با استاندارد های برنامه کلی باشد که با توجه به نیاز ها و اهداف آموزشی ملی و بین المللی تعیین شده است. ما بر این باوریم که یک سری اصول خاصی برای تدوین موفقیت آمیز و هدفمند برنامه تحصیلی ضروری می باشد، که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.

یک برنامه تحصیلی باید مشمول برنامه ای جامع، متوازن و در بردارنده مسیر های آموزشی روشن و متناسب با نیاز های یادگیری تمام دانش آموزان باشد. در زمان برنامه ریزی تحصیلی، معلمان و مدیران باید هم موضوعات آموزشی طول سال را مشخص کنند و هم مباحث آموزشی سال آینده را. محدودیت های زمان و منابع را هم باید در نظر گیرند و بر اساس آن ها موضوعات آموزشی را اولویت بندی کنند. قوانین اجتماعی و فرهنگی خاص هم می توانند بر روند این کار تاثیر گذارند. به طور کلی باید موارد زیر را در نظر داشت:

  • ارزش ها و اهداف آموزشی که مدارس باید در فرایند تصمیم گیری درباره برنامه ریزی تحصیلی، در نظر گیرند. این امر باعث ایجاد توازن میان موضوعات و فعالیت های فرایند آموزشی، اهداف آموزش و محتوای آموزشی می شود و دانش و مهارت هایی خاص به همراه خواهد داشت.
  • پیشرفت در برنامه تحصیلی باید مداوم و با ثبات باشد. برنامه تحصیلی باید مهارت ها، دانش، و نیاز های آموزشی دانش آموزان را در نظر گیرد.

سیستم تعلیمی باید منسجم و تطبیق یافته باشد. یک سیستم تعلیمی با طراحی خوب فراتر از خلاصه مراحل مختلف برنامه تحصیلی می باشد. یک برنامه تحصیلی، زمانی منجسم می باشد که محتوا، کتاب ها، منابع و رویکرد های آموزشی و ارزشیابی خود را از قبل تعریف کرده باشد. تجربه آموزشی باید توجه ویژه ای به مراحل پیشرفت دانش آموزان داشته باشد. محتوا، رویکرد آموزشی و ارزشیابی برنامه تحصیلی باید با هم منطبق باشند تا به اهداف آموزشی دست پیدا کنند.
برنامه تحصیلی باید بتواند پیشرفت دانش آموزان و معلمانی که با اعتماد به نفس، مسئول، پاسخگو، نوآور و همکار می باشند را پشتیبانی کند. به منظور ایجاد عادت های یادگیری خوب باید ویژگی های دقیق معلمان و دانش آموزان را تعریف کنید. عادت های یادگیری نحوه رسیدن معلمان و دانش آموزان به موقعیت ها و محیط های چالش بر انگیز، را مشخص می کند. این عادت ها شامل ترکیب ارزش ها، گرایشات، دانش، مهارت ها و استراتژی هایی است که نشان دهنده یادگیری می باشند. بیشتر مدارس ویژگی های خاص تری برای دانش آموزان خود تعریف می کنند که بتوانند به کمک آن ها ماموریت آموزشی منحصر به فرد مدرسه خود را نشان دهند و خود را از دیگر موسسات آموزشی متمایز کنند.

برگزارکننده: موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
ثبت نام و افزودن گواهینامه ها

سرفصل دوره مدیریت برنامه ریزی تحصیلی

  •  مفاهیم اساسی در ارزیابی آموزشی    
  • رویکرد سیستمی در فعالیت‌های آموزشی    
  • ارزیابی آموزشی و تحول آن    
  • تشابه و تفاوت اندازه‌گیری و ارزیابی آموزشی    
  • نقش ارزیابی آموزشی    
  • ارزیابی به عنوان نوعی جست‌وجوی نظم یافته     
  • استانداردهای اجرای ارزیابی آموزشی    
  • اصول اساسی ارزیابی آموزشی    
  • منابع اشتباه را در ارزیابی باید مشخص کرد    
  • اشتباه را می‌توان به حداقل ممکن کاهش داد    
  • میزان اشتباه را می‌توان برآورد کرد    
  • افرادی را که منبع گردآوری داده‌‌ها هستند، مطلع کنید    
  • از اطلاعات حاصل از ارزیابی استفاده کنید       
  • آشکارکردن هدف‌ها و پرسش‌های ارزیابی    
  • شناسایی موقعیت نظام    
  • مشخص‌ کردن نقش ارزیابی    
  • روش گردآوری داده‌‌ها    
  • انتخاب روش گردآوری داده‌‌ها    
  • نمونه‌ گیری و حجم نمونه    
  • انتخاب یا تدوین ابزار اندازه‌گیری    
  • چگونگی تدوین گزارش ارزیابی    
  • چگونگی اجرای طرح ارزیابی     
  • ضرورت ایجاد نظام اطلاعات مدیریت آموزشی 
  • مفاهیم اساسی در نظام اطلاعات مدیریت آموزشی    
  • مراحل طراحی و استقرار نظام اطلاعات مدیریت آموزشی    
  • پایگاه های داده‌های لازم برای استقرار نظام اطلاعات مدیریت آموزشی    
  • پایگاه داده‌های مربوط به یادگیرندگان    
  • پایگاه داده‌های مربوط به دوره‌‌ها و برنامه‌های درسی    
  • پایگاه داده‌های مربوط به سازماندهی و مدیریت    
  • فرآیند‌ و برون‌ داد نظام اطلاعات مدیریت آموزشی    
  • تحلیل داده‌های کیفی    
  • تحلیل داده‌های کمی    
  • فرا تحلیل داده‌‌ها    
  • فرآیند‌ اجرای فرا تحلیل
  • پاسخ‌گویی به نیازهای اطلاعاتی از طریق گزارش ارزش‌یابی    
  • چگونگی گزارش‌کردن اطلاعات ارزش‌یابی    
  • نکات قابل توجه در تدوین گزارش ارزش‌ یابی    
  • استفاده از جدول و نمودار در گزارش ارزش‌یابی    
  • تنظیم جدول در گزارش ارزش‌یابی    
  • استفاده از نمودار در گزارش ارزش‌یابی    
  • چارچوب گزارش ارزش‌یابی    
  • سطوح و انواع برنامه‌ریزی درسی    
  •     سطوح برنامه درسی از دیدگاه فرانسیس کلاین    
  •     انواع برنامه درسی از دیدگاه پوزنر    
  •     برنامه درسی سنتی در مقابل برنامه درسی مجازی    
  •     برنامه درسی موجود در مقابل برنامه درسی جدید    
  •     انواع برنامه درسی از دیدگاه گلاتورن    
  •     طبقه‌ بندی نلسون    
  •     انواع برنامه ریزی درسی از دیدگاه نیولاو    
  •     طبقه‌ بندی پورتر    
  •     انواع نظریه در عرصه‌های مختلف    
  •     رابطه نظریه و عمل    
  •     مفهوم نظریه برنامه درسی    
  •     نظریه‌های متاتئوری برنامه درسی    
  •     متاتئوری همی‌یر    
  •     عناصر برنامه درسی    
  •     عناصر نه‌ گانه کلاین    
  •     راهبردهای یادگیری یاددهی    
  •     روش‌های ارزیابی    
  •     نیازسنجی، چشم انداز تاریخی    
  •     اهمیت و ضرورت نیازسنجی در برنامه ریزی درسی    
  •     شناسایی ضعف ها و مسائل اساسی برنامه درسی    
  •     چارچوب نیازسنجی در برنامه‌ ریزی درسی    
  •     دیدگاه‌های اساسی در انتخاب محتوا    
  •     ملاک‌های انتخاب محتوا در برنامه ریزی درسی    
  •     طبقه‌ بندی دیگری در انتخاب محتوا    
  •     الگوهای سازماندهی محتوای برنامه درسی    
  •     برنامه‌های درسی دانش آموز محور    
  •     برنامه درسی پایه مشترک    
  •     برنامه مبنی بر مسائل اجتماعی    
  •     برنامه‌درسی فعالیت محور    
  •     برنامه‌ درسی انسان گرایانه    
  •     اجرای برنامه درسی    
  •     نظام‌ های برنامه‌ ریزی درسی    
  •     توصیه‌هایی برای تدریس محتوای برنامه درسی    
  •     عوامل مؤثر بر اجرای برنامه درسی    
  •     کلیاتی در خصوص ارزشیابی    
  •     ملاک‌های قضاوت درباره ارزش و شایستگی موضوع ارزشیابی
  •     با استفاده از چه استانداردهایی می‌توان درباره خود ارزشیابی قضاوت کرد
  •     ارزشیابی از برنامه‌ درسی    
  •     جنبه‌های اساسی در ارزشیابی از برنامه‌درسی    
  •     سطوح ارزیابی از برنامه‌درسی    
  •     مشارکت افراد در ارزشیابی از برنامه درسی    
  •     الگوهای ارزشیابی    
  •     خبرگی و انتقاد آموزشی    
  •     ابعاد ساختاری در انتقاد آموزشی    
  •     فرایند انتقاد تربیتی    
  •     الگوی ارزشیابی کرک پاتریک    
  •     قواعد و انتظارات    
  •     موضوع تحقیق یا رشته تحصیلی شما    
  •     گستره عنوان تحقیق    
  •     هزینه‌‌‌های تحقیق    
  •     روش‌‌‌های تحقیق    
  •     اندیشیدن درباره یک عنوان    
  •     آغاز با گفته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها یا کلمات قصار    
  •     پی جویی حدس و گمان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها    
  •     ترسیم شکل، نمودار یا انگاره    
  •     یافتن کانون موضوع یا نقطه تمرکز    
  •     شناسایی سؤالات یا فرضیات تحقیق    
  •     استفاده از مدل «رولتی» در تحقیق (rolypoly models)    
  •     تهیه طرح اولیه با طرح کلی تحقیق    
  •     تشریح موضوع تحقیق به زبان ساده و غیر تخصصی    
  •     شروع مطالعه به طور غیررسمی    
  •     یافتن و انتخاب استاد راهنما     
  •     ویژگی‌های استاد راهنما    
  •     مدیریت گروه    
  •     خواندن در مراحل گوناگون و برای هدف‌های مختلف    
  •     راهبرد‌های بنیادی خواندن    
  •     منابع خواندنی را کجا بیابیم    
  •     آثار چه کسی را مطالعه کنیم   
  •     خواندن نشریات    
  •     منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه    
  •     اپراتور‌های بولین    
  •     مطالعه مناسب و کافی     
  •     SQR , SQR  راهبرد‌های خواندن    
  •     تجزیه و تحلیل و ارزیابی دلایل    
  •     خواندن انتقادی چیست  
  •     درباره روش‌ها کجا مطلب بخوانیم
  •     ثبت مطالعات    
  •     مرور پیشینه تحقیق    
  •     تمامی کار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در مورد این موضوع انجام شده است    
  •     داده‌‌‌های منظم یا نامنظم    
  •     تقسیم کمی / کیفی    
  •     سازمان‌دهی داده‌ها    
  •     تکنیک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی برای سازماندهی داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها    
  •     فرایند تحلیل    
  •     تحلیل اسناد    
  •     تحلیل مصاحبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها    
  •     نمونه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی از تحلیل پرسش‌نامه    
  •     سطوح مختلف تجزیه و تحلیل‌های کیفی    
  •     آمار توصیفی    
  •     مثال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی از آمار استنباطی    
  •     نمونه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی از داده‌‌‌های کمی    
  •     فاصله‌گرفتن از منابع    
  •     چگونگی برخورد با گزارشات مختلف    
  •     ارزش اطلاعات نامناسب    
  •     معنی‌داری، تعمیم‌‌پذیری، روائی و اعتبار     
  •     ویرایش و اصلاح نوشته‌ها    
  •     انتقاد به معنی مزخرف تلقی‌کردن نیست     
  •     نگارش مطمئن و نگارش مخاطره آمیز    
  •     نگارش بدون تبعیض    
  •     دستور، نشانه‌‌گذاری و املا    
  •     راهنمایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی درباره دستور و نشانه‌گذاری    
  •     کاربرد جدول، نمودار و تصویر‌‌‌های دیگر    
  •     موارد استفاده از تصویر (جدول، نمودار و تصویر‌های دیگر)    
  •     هراس‌ها    
  •     تقسیم‌بندی روش‌های تحقیق در علوم رفتاری    
  •     تحقیق توصیفی (غیرآزمایشی)    
  •     تحقیق پیمایشی    
  •     اقدام پژوهی    
  •     پیش‌فرض‌ها و شرایط مناسب برای اقدام پژوهی    
  •     مراحل اقدام‌پژوهی    
  •     بررسی موردی    
  •     مراحل مطالعه موردی    
  •     روش تحقیق همبستگی    
  •     تحقیق همبستگی دومتغیری    
  •     تحلیل رگرسیون    
  •     تحلیل ماتریس کواریانس یا همبستگی    
  •     روش تحقیق پس‌رویدادی (علی مقایسه‌ای)    
  •     نکات ضروری درتفسیر تحقیقات علی مقایسه‌ای    
  •     کنترل در تحقیقات علی مقایسه‌ا‌ی    
  •     مقایسه تحقیقات پس‌رویدادی و همبستگی    
  •     روش‌های تحقیق آزمایشی    
  •     تحقیق تمام آزمایشی    
  •     طرح‌های عاملی    
  •     طرح‌های تحقیقات تمام آزمایشی مبنا    
  •     طرح تصادفی شده کامل    
  •     طرح عاملی تصادفی شده کامل    
  •     تحقیق شبه آزمایشی    
  •     طرح تک  گروهی سری‌های زمانی    
  •     جامعه مورد بررسی و نمونه مورد مشاهده    
  •     روش‌های نمونه‌ گیری    
  •     روش‌های نمونه‌گیری برای پژوهش‌های غیرآزمایشی در علوم رفتاری    
  •     نمونه‌ گیری تصادفی ساده    
  •     نمونه‌ گیری سیستماتیک    
  •     نمونه‌ گیری طبقه‌ای    
  •     نمونه‌ گیری خوشه‌ ای    
  •     نمونه‌ گیری چند‌ مرحله‌ای    
  •     تعیین حجم نمونه    
  •     حجم نمونه در پژوهش غیر آزمایشی (همبستگی/ پیمایشی)    
  •     حجم نمونه برای آزمون فرض درباره میانگین یک جامعه     
  •     سناریوها (موقعیت‌های عملی)       
  •     تقسیم بندی الگوهای تدریس بر اساس محور یادگیری    
  •     خانواده‌ی الگوهای پردازش اطلاعات    
  •     خانواده الگوهای شخصی (فردی)    
  •     الگوهای شخصی (فردی)    
  •     خانواده الگوهای نظام‌های رفتاری    
  •     الگوهای رفتاری و سایبرنتیک    
  •     دستیابی به اندوخته وسیعی از الگوهای تدریسی     
  •     فراگیری مفهوم به عنوان یک الگوی یاددهی – یادگیری    
  •     مراحل الگوی دریافت مفهوم از دیدگاه برونر    
  •     مراحل الگوی دریافت مفهوم طبق دیدگاه جویس    
  •     برخی کاربردهای الگوی تدریس دریافت مفهوم      
  •     بدیع نگاری یک الگوی یادگیرییاددهی    
  •     تکنیک‌ها و اصطلاحات تخصصی الگوی بدیعه پردازی    
  •     استفاده از الگوی بدیع نگاری در برنامه‌ی درسی    
  •     فواید استفاده از الگوهای یادیارسازی    
  •     استفاده از یادیار به عنوان الگویی برای یاددهی یادگیری    
  •     مراحل الگوی یادسپاری    
  •     یافته‌های حاصل از پژوهش درمورد یادسپاری     
  •     فعالیت منظم مبتنی بر همیاری به عنوان یک الگوی یاددهی یادگیری
  •     الگو‌های تربیتی نشئت گرفته از جامعه    
  •     مثال‌های یادگیری مبتنی بر همیاری    
  •     مراحل الگوی پژوهش گروهی    
  •     پژوهش هایی در مورد همیاری فراگیران دریادگیری    
  •     مراحل الگو    
  •     اهداف الگوی غیر دستوری