مدیریت رهبری سازمانی چه تاثیری بر موفقیت کسب و کارها دارد؟

مدیریت رهبری سازمانی چه تاثیری بر موفقیت کسب و کارها دارد؟

ا گسترش کسب و کار ها و تنوع در وظایف، مدیریت از اهمیت زیادی برخوردار شده است. در این میان این روز ها درباره رهبری سازمانی هم ممکن است بیشتر از گذشته بشنویم. هدف این سبک مدیریتی تقویت نقل و انتقالات مثبت و سیستمی در میان سازمان ها می باشد. رهبری سازمانی درواقع به سازمان ها کمک می کند به اهداف استراتژیک خود دست پیدا کنند و قابلیت های رهبری شان را تقویت کنند و فرهنگ تغییر را در سازمان شان ترویج دهند. سازمان های بزرگتر باید نیاز های خود را در مرکز کارهای شان قرار دهند و با رهبری تغییرات سازمانی را درجه بندی کنند. گرچه رهبری ممکن است با مدیریت، کمی وجوه مشترک داشته باشد اما متفاوت از یکدیگر عمل می کنند و شاید بتوان گفت در توسعه رفع نیاز های افراد شامل کارمندان و مشتری ها، شباهت زیادی با هم دارند.

به دلیل اهمیت این موضوع موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان اقدام به برگزاری دوره مدیریت رهبری سازمانی کرده است تا مدیران و یا تمامی افراد علاقه مند به رهبری سازمانی بتوانند اصول و دانش این کار را در محیطی تخصصی و با استفاده از منابع استاندارد، فرا گیرند. آنچه در رهبری سازمانی اهمیت دارد پنج اصل اساسی جهان بینی، تقویت نقاط مثبت، پایبندی به اصول اخلاقی، ارتباطات و توانایی رهبری می باشد. در ادامه این مقاله می خواهیم بیشتر درباره رهبری سازمانی بدانیم و دید خود را نسبت به مدیریت و رهبری وسیع تر کنیم. پس با ما همراه باشید...

منظور از رهبری سازمانی چیست؟

رهبری سازمانی به اصول رهبری و برنامه رهبری بستگی دارد. در یک رهبری سازمانی، رهبر سوالات زیر را از خود و کارمندانش می پرسد تا به هدف نهایی دست پیدا کند:

  • یک: استاندارد ها چه هستند؟

استاندارد چیست و چرا باید بر اساس آن تیم خود را رهبری کنیم؟ (مثلا استاندارد ممکن است این باشد که کارمندان دارای مدرک در رشته روانشناسی باشند)

  • دو: منظور از تشخیص چیست؟

باید تشخیص دهیم با تخمین بزنیم؟ آیا لازم است این کار را انجام دهیم؟ اگر بله، چه مواردی را باید تشخیص دهیم و آیا رهبری ما مطابق با این تشخیص هاست؟

  • سه: منظور از تجربه و تخصص چیست؟

رهبران علایق و تخصص های خاص خود را دارند. این تخصص ها می تواند برای مثال در حوزه های احساسی، رهبری، فروش و یا مهارتی خاص در کسب و کار باشد و یا تخصص ویژه ای در یک حوزه تخصصی دیگری داشته باشند. حال باید ببینند برای رهبری سازمانی موفقیت آمیز به چه تخصصی نیاز دارند؟

  • چهار: منابع چه هستند و کجا می باشند؟

آیا قرار است از خدمات خارجی استفاده کنیم که نیازمند چندین رهبری سازمانی باشد؟ آیا رهبران ما باید از درون خود سازمان انتخاب شوند؟ آیا رهبران را بر اساس نام و آوازه شان باید انتخاب کنیم؟ توجه داشته باشید برای هر کدام از سوالات مزایا و معایبی وجود دارد که در ادامه به توضیح مختصر هر کدام از آن ها می پردازیم...

  • سازمان هایی که از بیرون رهبری سازمانی می شوند: منطق می گوید این سبک از رهبری ساده تر است. اما بسیاری از رهبران خدمات شان را برای رهبری یک سازمان خارجی ارائه نمی دهند. چرا که این افراد بیشتر ترجیح می دهند مستقل کار کنند.
  • سازمان هایی که تامین کننده های بیرونی دارند؟ این کار کمی پیچیده تراست اما با انتخاب این روش فرصت کار با تامین کننده های بی نظیر راخواهید داشت که با سازمان قرارداد های مستقیمی نمی بندند.
  • رهبر های درون سازمانی: بهترین و مقرون به صرفه ترین رویکرد برای رهبری سازمانی همین روش می باشد. این رهبران دانش خوبی از سازمان دارند و به خوبی با اهداف آن آشنا می باشد. شاید سختی این کار ایجاد حس اعتماد میان رهبر و مدیریت و یا پاسخگویی رهبر به مدیر باشد.

بنا به این دلیل بسیاری از سازمان ها ترجیح می دهند از رویکرد ترکیبی استفاده کنند تا خیال شان از مزایای آن ها راحت شود. در رویکرد ترکیبی هر رهبری آزادی عمل دارد و به خوبی با قوانین و اهداف سازمان تطبیق پیدا می کند.

در ادامه سوالات بالا، سوالات زیر هم برای رهبری سازمانی اهمیت دارد:

  • پنج: آیا رهبری تاثیر گذاری هم دارد؟

سازمان ها با پنل های رهبری خاص، تصمیم می گیرند از ارزیابی های پسا رهبری استفاده کنند تا ببینند آیا رهبری سازمانی موثر بوده است یا خیر. نتیجه این ارزیابی ادامه کار رهبری فرد در سازمان را تعیین می کند. همچنین در برخی موارد، مدیران از یک نظارت ترکیبی هم استفاده می کنند.

  • شش: از چه فرایند تطبیق پذیری استفاده می شود؟

صرف نظر از اینکه رهبر چه ویژگی ها و رویکردی داشته باشد، بیشتر موفقیت های رهبری سازمانی بستگی به روابط، اعتماد و گزارشات میان رهبر و مشتری ها دارد. یک راه مدیریت فرایند تطبیق پذیری، پیشنهاد سه رهبر می باشد (که بیشتر بر اساس دانش رهبر و نیاز مشتری می باشد) و اینجاست که مشتری رهبر خود را انتخاب می کند.

پس رهبری یک فرایند اجتماعی است که شامل تاثیرگذاری بر دیگران می شود. رشد و توسعه سیستماتیک رهبران خوب و نمونه، برای موفقیت بلند مدت سازمان ها یک اصل مهم به حساب می آید. این در حالی است که سازمان ها معمولا این ویژگی رهبران را یا نادیده می گیرند و یا زیاد از حد در آن اغراق می کنند. ابزار های رسمی و غیر رسمی بی شماری برای توسعه و تقویت رهبری وجود دارد. پیشرفت رهبری می تواند هزینه های زیادی هم در زمینه مالی و هم زمانی برای سازمان ها به همراه داشته باشد. اما با تشخیص و تعیین رهبران حرفه ای می توان گفت موفقیت سازمان ها تضمین شده است.

رهبری را می توان فرایندی تعریف کرد که در آن افراد مسیر، نحوه تاثیرگذاری روی گروه های مختلف و رویکرد های گروهی را به سمت یک ماموریت و یا هدافی خاص تعیین می کنند. رهبری همان کاری است که رهبران انجام می دهند! به تعبیری موارد زیر را می توان در رهبران دید...

  • رهبری یک رفتار است نه یک موقعیت و سمت. رهبری باعث می شود افراد با ماموریت، اهداف و ارزش های یک سازمان زندگی کنند.
  • رهبران نه تنها به افراد می گویند که چه کار کنند، بلکه به آن ها قدرتی برای تصمیم گیری می دهند تا به کمک آن بتوانند به اهداف و ماموریت سازمانی خود دست پیدا کنند و در نهایت راه حل های بهتری خلق شود.
  • کار رهبران الهام دادن و رهبری است. رهبران برای ایجاد یک جامعه ای که کاملا همکار هستند و مسئولیت پذیر، افراد دیگر را رهبری می کنند. رهبران تمام تلاش خود را می کنند تا تمامی کارمندان شان اهمیت اهداف آن ها را عمیقا درک کنند.
  • رهبران، رهبر به دنیا نیامده اند. هر فردی می تواند رهبری کردن را بیاموزد. افرادی که در اجرای کار و مسئولیت های خود عالی ظاهر می شوند و مسئولیت پذیری بالایی دارند مانند رهبران عمل می کنند. هر فردی که به دنبال بهتر شدن است، با هوش می باشد و تلاش زیادی برای موفقیت می کند می تواند یک رهبر باشد.
  • مدیریت هم معنی و مترادف رهبری نیست. مدیران روند کار افراد، فرایند ها و محصولات را ساده می کنند. مدیران خوب از استراتژی های خاص استفاده می کنند تا راه حل های خوبی برای رفع مشکلات شان پیدا کنند. در مقابل هدف هر رهبری باید این باشد که افراد بیشتری چشم انداز زندگی شان را پیدا کنند و آن را ببینند.

برای مدیریت رهبری سازمانی چه ویژگی ها و خصوصیاتی لازم است؟

با دریافت آموزش مدیریت رهبری سازمانی در موسسه فن پردازان با تمامی اصول و ویژگی های یک رهبر خوب آشنا خواهید شد و یاد خواهید گرفت چطور این ویژگی ها را در خود پرورش دهید. پس یک رهبر ایده آل باید منعطف، کارآمد، تحلیل گر، استراتژیک، محتاط در رقابت و تطبیق پذیر در موقعیت های رقابتی باشد. در طی تحقیقاتی که صورت گرفته است انتظار می رود ویژگی ها و خصوصیات زیر در رهبران بیشتر از دیگر افراد باشد تا به یک رهبری سازمانی موفقیت آمیز برسیم:

  • الهام بخش و انگیزه بخش دیگران باشد
  • صداقت و همکاری زیادی از خود نشان دهد
  • مشکلات را حل کند و مسائل را تحلیل
  • برای رسیدن به نتیجه تلاش کند
  • خیلی قدرتمند و سودآور ارتباطات جدید را پایه گذاری کند
  • روابط بیشتری برقرار کند
  • در زمینه های فنی و حرفه ای تخصص ویژه داشته باشد
  • دیدگاه استراتژیک داشته باشد
  • به رشد و پیشرفت دیگران اهمیت دهد
  • نوآور و خلاق باشد.

چطور استراتژی رهبری سازمانی ایجاد کنیم؟

رهبران باید با تغییرات و پیشرفت های سریع فناوری، جهانی شدن، سیاست، مشکلات محیط زیستی و جنگ، حمل و نقل و ارزش های اساسی، باور ها و گرایشات همراهان خود آشنایی کاملی داشته باشند تا بتوانند ظرفیت های سازمان را به سمت تغییرات مثبت، بیشتر و بیشتر کنند. طبق تحقیقات انجام گرفته، متخصصان حرفه ای منابع انسانی و مدیران اجرایی هر دو روحیه ای رهبری دارند و می توانند بیشترین تغییر را در سازمان ها ایجاد کنند. علاوه براین مدیران اجرایی بیشتر علاقه مند به موضوعات رهبری می باشند و بیشتر به دنبال آن هستند. پس می توان گفت با شرکت در دوره مدیریت رهبری سازمانی می توانید یا به عنوان مدیر اجرایی و یا بخش منابع انسانی سازمان های مختلف مشغول به کار شوید. برای ایجاد استراتژی های مناسب رهبری سازمانی باید فاکتور های زیر را در نظر گرفت:

  • رهبری زمان بر و هزینه بر می باشد پس متوجه باشید که یک شبه نمی توان به آن دست پیدا کرد.
  • باید بتوانید میان سرمایه های انسانی و استراتژی های کسب و کاری تان توازن ایجاد کنید. برنامه های رهبری باید به منظور حمایت از استراتژی های مشترک شکل گیرد و هم برای سازمان و هم کارمندان سودآور باشد.
  • منابع مالی و ثبات آن ها هم از اهمیت زیادی برخوردارند. رشد و توسعه رهبری نیازمند منابع مالی و مدیریتی در دوره های طولانی مدت می باشد.
  • عملکرد مدیریتی کاملا با تقویت رهبری در ارتباط است
  • فاکتور های داخلی و خارجی زیادی می تواند تاثیرگذار باشد.

موسسه فن پردازان و دوره مدیریت رهبری سازمانی

تا اینجا با ماهیت و ضرورت مدیریت رهبری سازمانی آشنا شدید، اگر علاقه مند به این رشته می باشید و یا در حال حاضر به عنوان مدیر مشغول به کار هستید و می خواهید اصول رهبری سازمانی را نیز فرا گیرید، می توانید با حضور در دوره مدیریت رهبری سازمانی به هدف خود دست پیدا کنید. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به عنوان یکی از خوش نام ترین موسسات آموزش مجازی، افتخار دارد این دوره را مطابق با نیاز دانشپذیران و استاندارد های روز دنیا برگزار کند. مدرک مدیریت رهبری سازمانی این موسسه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد و علاوه بر این، سازمان WES کانادا هم تمامی گواهینامه های این موسسه را تایید می کند. پس دانش پذیران با حضور در این دوره و اخذ گواهینامه مدیریت رهبری سازمانی می توانند به آینده کاری خود چه در ایران و چه در کانادا امیدوار باشند.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها