***دوره مدیریت بحران

مدیریت بحران


دوره ی مدیریت بحران چه دوره ای است؟ بحران چیست؟ بهبود بخشیدن به اعتبار سازمان و نیت های رفتاری اصول و مبانی مدیریت بحران چیست ؟ دوره مدیریت بحران چگونه دوره ای است ؟ چرا دوره ی مدیریت بحران فن پردازان را انتخاب می کنیم ؟   دوره ی مدیریت بحران چه دوره ای است؟ مدیریت بحران به عملکردهای فوری و بسیار مهم سازمان ها اشاره دارد و اگر به شکست منتهی شود، منافع کلیه سهامداران و گاها بقای سازمان با خطرات جدی روبرو خواهد شد. کارشناسان منابع انسانی در روابط عمومی، اعضای...

توضیحات بیشتر...

امکان پرداخت این دوره بصورت اقساط وجود دارد:

۵۰٪ درصد مبلغ دوره بصورت پیش پرداخت و مابقی طی ۲ مرحله بصورت چک که تا قبل از دریافت مدرک می بایست پرداخت شود.

دوره آموزش مدیریت بحران

 

دوره ی مدیریت بحران چه دوره ای است؟

مدیریت بحران به عملکردهای فوری و بسیار مهم سازمان ها اشاره دارد و اگر به شکست منتهی شود، منافع کلیه سهامداران و گاها بقای سازمان با خطرات جدی روبرو خواهد شد. کارشناسان منابع انسانی در روابط عمومی، اعضای خیلی مهم تیم مدیریت بحران سازمانها محسوب می‌شوند. از این جهت ، جمع آوری اطلاعات کاربردی در مورد مدیریت بحران در سازمان های مختلف از جمله نگرانی های  پرسنل  بخش روابط عمومی محسوب می شود.

 

همین حالا در دوره مدیریت بحران شرکت کنید

 

بحران چیست؟

بحران تعاریف بسیار متفاوتی دارد. بحران یعنی «تهدید یا خطری جدی که اگر به شکل کاملا  هوشمندانه مدیریت و کنترل نشود، عواقب بسیار ناگواری را برای عملیات های سازمانی در برخواهد داشت.»
ویژگی های یکسان  بحران ها عبارتند از:

  • امنیت عمومی را تهدید می کنند
  • زیان مالی جبران ناپذیری به همراه دارند؛
  • موجب  بی اعتباری  و از هم گسیختگی سازمان ها میشوند.

 

بعضی از بحران‌ها، مانند بلایای طبیعی ، حوادث صنعتی و آسیب به محصول و .....که  منجر به جراحت های شدید ،فوت یا ضررهای مالی سنگین  می‌شوند. برخی دیگر از بحران‌ها در عملیات سازمانی اختلال ایجاد کرده که به پیامدهای مخربی چون ضررهای هنگفت  در بازار سهام و یا اختلافات حقوقی می‌انجامند. همه ی بحران‌ها اعتبار سازمان ها را با خطرات جدی مواجه می‌کند. 
به طور کلی هر نوع  بحرانی عواقب و تأثیرات منفی به همراه دارد و تا حدی زیادی  از اعتبار سازمان ها  می کاهد. 
کلا تمامی انواع بحران ها با یکدیگر مرتبط‌ هستند، چنانچه که فوت یا جراحت ناشی از  وقوع بحران به ضرر های هنگفت مالی و بی اعتباری سازمانی خواهد انجامید و بی اعتباری سازمانی خود نیز منجر به ضرر های هنگفت مالی می شود .
مدیریت بحران همواره در شرایطی موثر واقع می شود که سازمان ها قادر باشند خطر های به وجود آمده را با تمامی اولویت هایی که در قبل ذکر شد ( عدم امنیت عمومی ، زیان های مالی و جانی ، بی اعتباری سازمانی ) را از بین برده و خنثی کند . تامین امنیت باید به عنوان اولویت اول اقدامات حل بحران قرار بگیرد . چرا که تمامی خسارتهای نشات گرفته از بحران در شرایط عدم تامین امنیت تشدید می شود .

مسایل اعتباری و مالی باید بعد از تامین امنیت عمومی حل شوند . به طور کلی مدیریت بحران باید به حدی اصولی باشد که سازمان ها و سهامداران آن را در مواجه با خطر حفاظت کرده و میزان آسیب رسانی را به حداقل برساند . 
به عبارت دیگر مدیریت بحران روندی است که صدمات احتمالی بحران های پیش بینی شده و پیش بینی نشده را بر سازمان ها و سهامداران آن کاسته و یا از آن جلوگیری کند . 

مدرک مدیریت بحران

مدیریت بحران کلا از سه مرحله با اولویت خاص تشکیل می‌شود:

  • مرحله‌ پیش از بحران
  • مرحله‌ پاسخ دهی به
  • مرحله‌ پس از ‌بحران

 

مرحله‌ی پیش از بحران  اختصاص به پیشگیری از بحران های پیش بینی شده و پیش بینی نشده  و همچنین  آمادگی برای مقابله با آن دارد. مرحله‌ی دیگر پاسخ به بحران دقیقا همان شرایطی است که مدیران باید با آن مقابله کنند. در مرحله‌ی پس از بحران، مدیران سازمانها  بایستی راهکارهای مقابله با بحرانهای آتی را پیدا کرده و به مسئولیت هایی که در متعهد شده اند در طول بحران انجام دهند عمل نمایند  ، مثلا پیگیری اطلاعات ، همکاری با سازمانها و.....
مرحله‌ی پیش از بحران ، مدیریت بحران های خاص در سازمان ها

همواره جلوگیری از بحرانهای آتی ، نیازمند کاهش اثرات خطر مشخص شده ای است که  گاها در آینده  نیز به بحران ختم می شود. کلیه ی این اقدامات بایستی در برنامه‌ های مدیریت تهدید و خطرات جدی سازمان ها گنجانده شود.

 

 مراحل پیشگیری و آماده سازی عبارتند:

  • جمع آوری  طرح های خاص و ضروری مدیریت بحران سازمان ها 
  • گزینش و آموزش تیم های و منابع انسانی آمادگی مدیریت بحران
  • انجام و اجرای تمرینات آزمایشی و آمادگی جهت سنجش و پیش بینی میزان کارایی برنامه های تدوین شده ‌ و تیم مدیریت بحران  های در نظر گرفته شده

سازمان ‌هایی قادر خواهند بود در جلوگیری از بحران موفق تر عمل کنند که از قواعد پیش بینی شده ی زیر پیروی کنند:

  • بازبینی و به روز رسانی طرح ها و الگوهای مدیریت بحران در سازمان ها به شکل سالانه  تدوین اولیه و 
  • تشکیل و آماده سازی  تیم های در نظر گرفته شده به منظور جلوگیری و مدیریت بحران
  • بازبینی و آزمایش طرح های ارایه شده و همچنین کارایی تیم مدیریت بحران  به شکل سالانه 
  • برای زمان بحران  تهیه‌ و ارایه ی ی تعدادی پیام‌ پیش از وقوع بحران

 

مهم‌‌ترین عملیاتی که باید در مرحله پیش از بحران انجام شود جمع آوری و تنظیم طرح های مدیریت بحران می باشد. طرح های مدیریت بحران در سازمان ها  فقط به عنوان ابزار مرجع به کار گرفته می شوند نه برنامه‌ ی اصلی کار

اطلاعاتی که می توان هنگام رجوع به طرح مدیریت بحران به آنها دسترسی پیدا کرد عبارتند از:

  • فهرست تمامی اطلاعات  مهم تماس
  • فهرست دستورالعمل کلیه ی اقداماتی که باید در زمان وقوع بحران انجام شوند
  • تهیه‌ و ارایه ی  فرم‌ های خاص جهت ارایه به بایگانی اقدامات انجام شده در هنگام مواجه با بحران.

 

طرح های ارایه شده به منظور کنترل و مدیریت بحران را نباید با راهنماهای گام به گام دستورالعمل مدیریت بحران اشتباه گرفت .در هنگام وقوع بحران ، طرح های تدوین شده ی مرجع به علت اینکه از قبل برنامه ریزی شده و برخی از وظایف آن به افراد مشخص محول شده اند ، موجب صرفه جویی در زمان می شوند . در این زمان یک تیم مدیریت بحران نیز باید وجود داشته باشد تا وظایفی را که از قبل تعیین شده ، در زمان وقوع بحران بر عهده بگیرند . تمامی اعضای تیم باید بدانند که در هنگام مواجه با بحران چه مسئولیت ها و وظایفی بر عهده خواهند داشت .  

تشکیل تیم مدیریت بحران در سازمان ها 
افراد تیم مدیریت بحران معمولا از پرسنل روابط عمومی ، اجرایی ، حقوقی ، امور مالی و حسابداری و منابع انسانی تشکیل می شوند.

ترکیب تیم های تشکیل شده مطابق با نوع بحران میتوانند متفاوت باشند. 
به عنوان مثال ،اگر سازمانی با بحرانی خاص مواجه است که مرتبط با سیستمهای رایانه‌ای است، باید در تیم مدیریت بحران افرادی از پرسنل  بخش فناوری اطلاعات نیز در تیم وجود داشته باشند . بدین شکل  ، تا حد زیادی می شود در وقت صرفه جویی کرد، زیرا افراد تیم از قبل میدانند که در زمان وقوع بحران چه کاری باید انجام دهند ، چه وظایفی را باید برعهده بگیرند و چه اقدامات خاصی انجام دهند.

مدیریت بحران به عملکردهای فوری و بسیار مهم سازمان ها اشاره دارد

 

آموزش صحیح  چگونگی مصاحبه با رسانه‌های خبری به  پرسنل

تربیت و تعلیم سخنگو در تیم مدیریت بحران در سازمان

تربیت و تعلیم سخنگو از جمله موارد کلیدی آموزش افراد تیم مدیریت بحران در سازمان ها  محسوب می شوند.
از افراد تشکیل دهنده ی تیم مدیریت بحران انتظار می رود که بتوانند هنگام وقوع بحران با رسانه های خبری مصاحبه کنند . آموزش گفت و گو و مصاحبه با رسانه های خبری باید قبل از وقوع حادثه انجام بگیرد .مختصر نکاتی که بایستی در گفتگو با رسانه های اجتماعی رعایت شوند عبارتند از:

سخنگوی تیم مدیریت بحران همواره بایستی از بیان جملاتی که نشان می دهند آنها مسئولیتی را بر عهده نگرفته اند و یا هیچ نظری در باره ی بحران ندارند ، خودداری کند زیرا مردم جامعه گمان می کنند که سازمان قصد پنهان کاری دارد و یا مقصر است . 
سخنگو به هیچ عنوان نباید مبهم و نامفهوم سخن گفته و یا اصطلاحات تخصصی یا فنی به کار برد ،بلکه باید به آشکارترین شکل ممکن صحبت کند . عدم شفاف سازی در مصاحبه نشاندهنده ی این است که سازمان قصد گمراه کردن افکار عمومی را دارد .
سخنگوی مدیریت بحران نباید به شکلی رفتار کند که فریب کارانه به نظر بیاید . 
افرادی که از بخش روابط عمومی به تیم مدیریت بحران انتقال داده می شوند ، می توانند در تربیت سخنگویان تیم نقش به سزایی داشته باشند . 
در مدیریت بحران توانایی روابط رسانه‌ایِ کارکنان روابط عمومی مهارت بسیار مهمی تلقی می‌شود. معمولا نقش سخنگوی تیم به افراد این بخش محول نمی‌شود، لذا قادر هستند که در تعلیم روش ها و  آموزش‌های لازم وهمچنین پشتیبانی از اعضای تیم  بسیار موفق عمل کنند.
آماده سازی پیام های خاص در زمان وقوع بحران 
مدیران بحران موظفند پیام‌هایی را که ممکن است درهنگام وقوع  بحران قابل استفاده باشد، از پیش تهیه کنند. 
تمامی این پیامها باید در فرمهای خاص نوشته شوند .

مرحله‌ واکنش به بحران

واکنش به بحران در واقع به هر اقدامی که بعد از زمان وقوع بحران و در حین وقوع آن از سوی مدیران تیم بحران  تعیین و انجام می شود ، اطلاق می شود . در این مرحله بخش روابط عمومی می تواند نقش بسیار موثری ایفا کند. عمده‌ی  این واکنش ها به دو بخش تقسیم می شود :

  • واکنش اولیه به وقوع بحران
  • بهبود بخشیدن به اعتبار سازمان  و نیت های رفتاری.
  • پاسخ اولیه

مطابق با تجربه‌ ی کارشناسان و تحقیقات آکادمیک ، واکنش اولیه به بحران باید دارای سه خصوصیت مهم باشد .

  • کاملا دقیق
  • بسیار سریع
  • و نهایتا نا متناقض

واکنش اولیه به بحران همواره باید در ساعات اولیه ی وقوع بحران نشان داده شود . به دلیل فشار زیادی که در ساعات اولیه ی وقوع بحران بر تیم وارد می شود پیام های پیش نویس بحران از قبل آماده می شوند . 
سرعت واکنش اولیه به بحران بدین دلیل بسیار حائز اهمیت است که سهامداران و افراد درگیر باید خیلی سریع مدی از موضع سازمان مدیریت بحران نسبت به وقوع بحران  مطلع شوند.
مدیران همواره بایستی چهارچوب  و مواضع سازمان را به وضوح  برای سهامداران توضیح دهند. هنگامی که بحرانی اتفاق می‌افتد، مردم میخواهند در جریان کل حوادث قرار گیرند . در واقع، همواره وقوع بحران‌ با فقدان اطلاعات و آگاهی همراه است. رسانه ‌های خبری منبع اصلی ارایه ی اطلاعات اولیه‌‌ی وقوع بحران به شمار میروند و وظیفه دارند که فقدان اطلاعات در مورد بحران را جبران کنند و این در شرایطی ست که اگرسازمان بحران زده موفق به مصاحبه با خبرنگاران نشود شاید فرد دیگری اقدام به مصاحبه با رسانه های خبری کند . که در این حالت افراد مصاحبه شونده شاید اطلاعات دقیقی از وقوع بحران نداشته باشند و جامعه را گمراه کنند و یا سازمان های دیگر از این فرصت استفاده کرده و سازمان را مورد حمله قرار دهند . از این جهت کلیه ی مدیران سازمان بایستی به سرعت پاسخگوی رسانه های خبری و اجتماعی باشند.

اگرچه پاسخ های اولیه سازمان بحران زده معمولا حاوی اطلاعات جدیدی نیست، اما این اقدام زودهنگام نشان دهنده ی آن است که سازمان می خواهد به ‌عنوان منبع اطلاعاتی عمل کرده و موضع آینده خود را بیان کند. پاسخ سریع و فعال نمایانگر این مسئله است که اوضاع تحت کنترل قرار گرفته و رو به بهبود است در حالیکه سکوت و عدم پاسخ‌گویی به مسئولین و سکوت عملی کاملا منفعلانه و ناشیانه محسوب شده و به دیگر افراد این  اجازه را می‌دهد که به میدان وارد شده و کنترل اوضاع را در دست بگیرند. این در شرایطی است  که آماده‌ کردن و تربیت تیم بحران از قبل از وقوع بحران جهت رویارویی با بحران ،امکان پاسخ و عکس العمل سریع در مقابله با بحران را سرعت می بخشد.

سازمان‌ها همواره باید اطلاعات درست و دقیقی به مردم ارایه بدهند. مردم حق دارند  بدانند که چه اتفاقی افتاده است و وقوع اتفاقات اخیر چگونه بر زندگی  آنها تأثیر خواهد گذاشت. از آنجایی که سازمان های بحران زده  در زمان بحران با محدودیت شدید  زمانی مواجه هستند ، احتمال انتشار اطلاعات نادرست و اکاذیب بسیار افزایش می‌یابد. 
در این زمان اگر اطلاعات نادرستی منتشرشود ، باید به سرعت اشتباهات اصلاح شود، چرا که ارایه ی اطلاعات نادرست و کذب  نشان از تناقض دارد و نشان دهنده ی بی کفایتی سازمان خواهد بود.

 

گواهینامه دوره مدیریت بحران

 

بهبود بخشیدن به اعتبار سازمان و نیت های رفتاری

چنانچه قبلا نیز اشاره شد، اعتبار سازمانهای بحران ‌زده به‌ طور حتم آسیب خواهد دید. لذا، سازمان‌های بحران زده بایستی پیش از وقوع هر گونه بحرانی درمورد راهبردهای  برگرداندن اعتبار از دست رفته ی سازمان تصمیم بگیرند. 
این راهبرد ها همواره  مطابق با تصمیم سازمان در مورد چگونگی سرویس دهی به قربانیان بحران و یا افرادی که در خطر قرار دارند متفاوت است . 
به بیان واضح ، سازمان بحران زده  باید تصمیم بگیرد که آیا در واکنش به بحران قصد دارد اول بر نیازهای قربانیان بحران ، یا به عبارت دیگر  سهامداران درگیر در بحران ، تمرکز کند یا بیشتر به مسائل سازمانی مدیریت بحران بپردازد.

مختصری از استراتژی‌هایی که برای برگرداندن اعتبار از دست‌ رفته‌‌ی سازمان بحران زده  کاربرد دارند در زیر آورده شده است.

  • حمله به اتهام زننده : مدیریت بحران با فرد یا گروه شاکی ، مقابله میکند.
  • انکار کردن : مدیر بحران مدعی است  که هیچ حادثه یا بحرانی اتفاق نیفتاده است.
  • رفع تقصیر از سازمان و شفاف سازی : مدیر بحران گروه یا شخص دیگری (بیرون از سازمان) را مقصر بحران میداند و آنرا به وضوح اعلام می کند . 
  • ابراز تأسف و نگرانی : در اینگونه موارد مدیریت بحران با اظهار تاسف و ابراز نگرانی در مورد وقوع حادثه اعلام می کند که نمی خواسته این اتفاق بیفتد و یا اینکه اوضاع از کنترلش خارج شده و نتوانسته کنترل امور را در دست گیرد و اظهار این مسئله از بار مسئولیت وقوع این حادثه می کاهد . 
  • برافروختگی: مدیریت بحران اعلام  می‌کند که وقوع بحران در نتیجه‌ی واکنش به اقدامات سازمان و یا شخص دیگری اتفاق افتاده است  .
  • ابرازعدم کاردانی: مدیریت بحران اعلام می کند که اطلاعات نا کامل و غیر مکفی  درمورد بعضی از مسایل به وقوع بحران انجامیده است.
  • اعلام عدم کنترل: مدیریت بحران اظهار میدارد که عدم کنترل سازمان بروقایع، منجر به وقوع چنین وضعیت بحرانی شده است.
  • نیت خوب: مدیریت  بحران اعلام میدارد که سازمان بحران زده قصد بدی نداشته است. موارد عدم کاردانی، برافروختگی ،نیت خوب و عدم کنترل به ‌نوعی جز همان راهبردهای ابراز تأسف شمرده میشوند.
  • توجیه کردن : مدیریت بحران تلاش می کند که میزان آسیب و عواقب حادثه را به حداقل برساند.
  • یادآوری کردن : مدیریت بحران همواره موظف است که موفقیت های گذشته‌ی سازمان را به کلیه ی ذینفعان و سهامداران یادآوری ‌کند.
  • مورد توجه قرار دادن: مدیریت بحران اقدامات افراد سهامدار را تحسین می‌ کند.
  • جبران خسارت: مدیریت  بحران گاها  به قربانیان و آسیب دیدگان بحران کمک های نقدی و غیر نقدی می کند.

ابراز تاسف و عذرخواهی : مدیریت  بحران اعلام میکند که سازمان بحران زده مسئولیت کامل وقوع بحران را پذیرفته و از کلیه ی سهامداران و افراد مرتبط طلب بخشش دارد.
البته باید توجه داشت که راهبردهای مربوط به برگرداندن  اعتبار از دست رفته در هر دو مراحل پاسخ به بحران و پسا بحران قابل انجام هستند. البته، ذکر این مسئله ضروریست که که همه‌ی بحران ها چنین استراتژیهای نیاز ندارند و همین مسئله که سازمان بحران زده در پیگیری و ارائه‌ی اطلاعات همه ‌جانبه‌ی  قضیه فعال باشد، جهت حفظ اعتبار سازمان و همچنین بازگرداندن اعتبار از دست رفته  کفایت می‌کند. اما هنگامی که حفظ یا بهبود اعتبار از دست رفته سازمان نیاز به اقدامات اساسی داشته باشد ،شاید مدیریت بحران تصمیم گرفته باشد که انجام اقدامات اساسی را تا زمان ورود به مرحله ی پسا – بحران به تعویق بیندازد . بعضی مواقع اجرای اقدامات اساسی حتی زمانی که در مرحله پاسخ به بحران انجام شده باشد در زمان مرحله ی پسا بحران نیز ادامه می یابد.

مرحله‌ پسا بحران 
سازمان در این مرحله در حال وارد شدن به روال معمول و عادی امور خود است. در این مرحله دیگر سازمان به طور بسیار خاص بر موضوع بحران تمرکز ندارد. اما در این مرحله ، موضوع بحران هنوز نیاز به توجه ،بررسی و رسیدگی دارد. در واقع اقداماتی که در زمینه ی بهبود روند سازمان در نظر گرفته می شوند، در این مرحله به اجرا در می آیند و در بعضی اوقات اگرچه از قبل به اجرا در آمده اند اما اجرای انها تا این مرحله ادامه می یابد.
در هر دو شکل پیگیری و کنترل ارتباطات بسیار اهمیت دارد. معمولا مدیران بحران اعلام می کنند که اطلاعات جامع و تکمیلی را در زمان دوره ی بحران ارایه می دهند. چنانچه مدیریت بحران بر وعده هایی که داده عمل نکرده و پا برجا نماند، مردمی که به دنبال شفافیت هستند ،اعتماد خود را نسبت به سازمان مورد نظر از دست می دهند. 
 سازمان مورد نظر باید روند فرایندهای بازیابی، تحقیقات، اقدامات اصلاحی و بهبود دهنده بحران را به شکل کاملا مستمر اطلاع رسانی کند . 
میزان اطلاع رسانی ها همواره به این مسئله بستگی دارد که سازمان بحران زده تا چه حد اعلام کرده است که اطلاعات در اختیار عموم افراد قرار بگیرد . 

این مسئله به زمانی که فرایند بازیابی بحران انجام می شود ، بستگی دارد. به عنوان مثال ، اگر تیم مدیریت بحران به کلیه ی خبرنگاران وعده ی ارزیابی میزان خسارت را داده است ، سازمان حتما بایستی ارزیابی خسارت را پس از انجام تحقیقات منتشر کند. اکثر مدیران بحران معتقدند که باید از کلیه ی موارد بحرانی به عنوان یک تجربه ی آموزشی یاد کرد . کلیه ی اقداماتی که در مدت زمان بحران به اجرا در آمدند ، باید به شکل کاملا دقیق ارزیابی شوند تا روشن شود که کدام اقدامات به بهبود و بازنگری نیاز دارند .تمامی این توضیحات در مورد مواردی که بایستی قبل از بحران انجام شوند نیز صدق می کند. 
هر یک از تمامی تمرینات مدیریت بحران در واقع به نوعی به عنوان تجربه و کار ورزی آموزشی محسوب می شوند. سازمان باید در هر زمانی به دنبال استراتژی های موثر آماده سازی و پیشگیری از مقابله با بحران باشد تا توانایی اجرای مناسب ترین اقدام را در زمان وقوع بحران کسب کند .  تمامی تجربیاتی که در اینگونه تمرینات بدست آمده و یا از بحران های قبلی به وقوع پیوسته است ،بایستی در مرحله ی پیش از بحران و پاسخ به بحران از آن استفاده شود.

بدین ترتیب ، تیم مدیریت بحران همواره از فرآیندهای که قبل و بعد از بحران به وجود می آید ،می تواند  درس بیاموزد ونقاط ضعف خود را از بین ببرد . 


به شکل کاملا خلاصه مهم ترین اقدامات این زمان عبارتند از : 
تمامی اطلاعات و مواردی که به سهامداران اعلام شده بود ، حتما باید در اختیارشان قرار گیرد . 
تمامی سهامداران و افراد مرتبط بایستی به شکل کاملا مستمر از روند اقدامات اصلاحی و نتایج تحقیقات با خبر شوند . 
تمامی اقدامات تیم مدیریت بحران ، بایستی جهت موارد پیش بینی نشده ی آتی مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته و تمامی اطلاعات بدست آمده باید در سیستم مدیریت بحرانی سازمان به اجرا در بیاید . 
مدیریت بحران در سازمان موضوع بسیار گسترده ای است که نمی شود آنرا در یک مطلب مختصر جای داد . به طور کلی بحران به هر شکلی نوعی خطر ، عواقب منفی و یا تهدید است که سازمان ها می توانند با تدبیر های آینده نگرانه و مدیریت کار آمد به میزان بسیار قابل توجهی از شدت آن کاسته و قوی تر از قبل شوند . واقعیت این است که در واقع هیچ سازمانی از بحران و عواقب آن مصون نیست .

 

اصول و مبانی مدیریت بحران چیست ؟

بحران ها واقعیاتی اجتناب ناپذیر در زندگی اجتماعی هستند، بحران ها در ذات خود جایی برای شکل گیری فرصت ها و تهدید هایی هستند که بر حسب گستره ی محیطی بحران ، نوع ، شدت آن می توانند نظام مدیران حاکم و سیاست به کار گرفته ی آنان را در حالت پر مخاطره و دشوار قرار دهد . نتایج تحقیقات نشان می دهد که  اساسی ترین شاخص جهت مدیریت بحران شناخت عوامل و اصول ایجاد بحران  می باشد . در واقع اصل مدیریت بحران اشاره به راه حلی منطقی و معقول دارد که برای جبران کردن شرایط بحرانی به کار گرفته می شود . به شکلی که ارزش های اساسی و منافع تامین شوند . 
با در نظر گرفتن محدودیتها  در شرایط خاص و بحرانی ( واکنش و تصمیم گیری در اندک زمان ممکن ، غافلگیر شدن و محدودیت دسترسی به اطلاعات مهم و اساسی ) مدیریت بحران بایستی در تشخیص شرایط بحرانی دچار اشتباه و خطا نشده و با استفاده از اصول تحلیل و شناخت فاکتورهای اساسی بحران ،مسیر درست جهت مقابله با تهدید و بحران را مشخص نمایند . در هنگام رویارویی با بحران ،چهار فاکتور فرهنگ ، جامعه ، انسان ، استراتژی و ساختار نقش اساسی دارند و هر چقدر مدیران در مورد این چهار فاکتور ،شناخت کامل تری داشته باشند ،مدیریت آنان در هنگام وقوع بحران بسیار کارآمد و موثر واقع می شود . یک مدیر بحران موفق همواره بایستی یک رویکرد نظام مند بر اساس کمترین آسیب و اصل بهبود مداوم داشته باشد که همواره در پی یافتن اولین علایم خطر بحران های در حال وقوع باشد تا قادر باشد در هنگام وقوع بحران قادر باشد با کمترین آسیب خسارتهای بحران را کنترل کند .

 

دوره مدیریت بحران چگونه دوره ای است ؟

هریک از رشته های مدیریتی به صورت کاملا مجزا و اختصاصی برای خود اصول و قوانین مشخصی دارند که لازمه ی شناخت آنها آشنایی با اصول و مبانی اختصاصی شان می باشد . دوره ی مدیریت بحران نیز یکی از این دوره ها ست.
دوره ی مدیریت بحران ،دوره ای کاملا تخصصی و پیشرفته بوده که تمامی مدیران بایستی به منظور ارتقا و بهبود سطح کیفی مدیریت خود تا حد زیادی با مقوله ی مدیریت بحران آشنایی داشته و از این طریق بتوانند تمامی جنبه های کاری خود را مدیریت کرده و همواره از خطرات و تهدیدهای حال ، آینده مطلع بوده و برای جلوگیری از آنها در موعد مقرر برنامه ای خاص داشته و تمهیدات درستی در نظر بگیرد . 
امروزه به منظور نایل شدن به سطوح بالای مدیریتی ، بایستی به کلیه ی مبانی و اصول مدیریت بحران اشراف کامل داشته و از آن برای پیشگیری و مقابله با تهدید های احتمالی استفاده کرد . حال آنکه در این میان تخصصی کردن مدیران و همچنین تجهیز آنان به اصول و مبانی مدیریت بحران ، یکی از ملزومات و نیازهای دنیای امروزی می باشد ،لذا شرکت در کلاس های مدیریت بحران و دوره های آن می تواند پاسخگوی نیاز تمامی مدیران برجسته و فعال باشد ، از این جهت شرکت در دوره ی مدیریت بحران به کلیه ی مدیران در تمامی سطوح مدیریتی پیشنهاد می شود . 


چرا دوره ی مدیریت بحران فن پردازان را انتخاب می کنیم ؟

-  موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازن با داشتن سابقه ی چندین ساله در زمینه ی آموزش دوره های عمومی و اختصاصی و همچنین اخذ تمامی مجوزهای مورد لزوم از سمت وزارت علوم، فناوری و تحقیقات ،  یکی از معتبر ترین مراکز تخصصی آموزشی بوده و همچنین دارای مجوز لازم از سمت وزارت علوم به منظور اعطای تمامی دوره های آموزشی تایید شده می باشد . 
موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان با بهره گیری از دانش اساتید مجرب و زبده و همچنین به کار گیری کلیه متدهای جدید و ... اقدام به برگزاری دوره ی آموزشی مدیریت بحران نموده است .  
این موسسه معتبر آموزشی به واسطه ی سابقه ی فعالیت در زمینه ی برگزاری دوره های آموزشی مدیریت بحران همچنین اعطای مدارک معتبر مورد تایید وزارت علوم ، فناوری و تحقیقات به یکی از برترین موسسات آموزشی تبدیل شده است.این موسسه آموزشی با بکارگیری اساتید برتر و با سابقه ی حوزه ی مدیریت بحران موفق به برگزاری دوره های آموزشی مدیریت در زمینه های مختلف و سطوح مختلف با بهترین سطح کیفیت شده است . 

کلیه دانش پذیران متقاضی رشته  مدیریت بحران با شرکت در دوره های آموزشی این موسسه علاوه بر کسب توانایی و مهارت و همچنین قابلیت های موجود مورد نیاز برای فعالیت در این زمینه موفق به اخذ مدرک مدیریت بحران می شوند. کلیه ی مدارک دریافت شده از سوی این مرکز مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری می باشد که از درجه ی اعتبار بسیار بالایی برخوردار می باشد.
با توجه به اعتبار مدرک مدیریت بحران اخذ شده از این موسسه آموزشی ، شانس دانش پذیران برای ورود به بازار کار حرفه ای و استفاده از فرصت های شغلی افزایش پیدا خواهد کرد .  
 


 

مدرک مدیریت بحران

 

همین حالا در دوره مدیریت بحران شرکت کنید

برگزارکننده: موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
ثبت نام و افزودن گواهینامه ها

سرفصل دوره مدیریت بحران

  •  کلیات و انواع بحران
  •  بحران
  •  تبعات بحران
  •  بحران در سازمان
  •  بحران سازمانی
  •  مدیریت بحران
  •  تعریف مدیریت بحران
  •  جایگاه مدیریت بحران در سازمان
  •  اهداف مدیریت بحران
  •  تاریخچه مدیریت بحران
  •  مدل های مدیریت بحران در سازمان
  •  فرایند مدیریت بحران در سازمان
  •  پیشگیری از بحران
  •  آمادگی در برابر بحران
  •  مقابله با بحران
  •  احیا و بازسازی پس از رخداد بحران
  •  بکارگیری ابزارهای نوین و استانداردها در مدیریت بحران
  •  بحران و آسیب های سازمانی
  • فرهنگ
  • ارتباطات
  • مدیریت زمان
  • مدیریت پول
  • مدیریت بازار
  •  مهارت های مدیریت بحران
  •  عبور از بحران
  •  مدیریت تغییرات سازمانی و مدیریت بحران